logo

Mitsubishi Electric APMitsubishi Electric AP ilmalämpöpumppu

hankintaturvatuote

Pitkään odotettu tuoteuutuus, joka tulee korvaamaan ikääntyvää Mitsubishi Electric SF sarjaa. Mukanaan se on tuonut mm. uuden ympäristöystävällisen kylmäaineen ja sisäänrakennetun wifikäytön. Myöskin muotoilu on uudistunut, mielestämme AP sisäyksikkö on erittäin tyylikäs ja siro. Lisäksi siinä on panostettu huollettavuuteen, jossa kaikki osat voidaan purkaa yksitellen putsausta varten, eli voimme Mestaripesu-huollon avulla tehdä siitä uudenveroisen koska tahansa! Tutustu Mitsubishi AP huoltovideoomme, linkki kuvaosiossa.

Mitsubishi Electric AP25 ja AP35 on hankintaturvatuote Lämpötilamestarien kautta ostettuna, eli maahantuoja antaa sille 3 vuoden takuu ja kompressorille lisätakuun vuosille 4 ja 5. Lämpötilamestarit on osa Scanoffice Dealer ketjua, joka kattaa koko maan ja vastaa myös Mitsubishi Electric teknisestä tuesta.

Liukuva lämpötilansäätö 10-32C välillä

Aiemmpiin Mitsubishi Electric malleihin verrattuna merkittävin uudistus ylläpitolämmittämisessä on liukuva lämpötilan valinta. Sillä voidaan säätää sisälämpötila mahdollisimman energiatehokkaaksi (vaikkapa mökillä) asteen tarkkuudella +10C ylöspäin. Mikäli kaipaat vielä vilakampaa ylläpitolämmitystä, suosittelemme tutustumaan myös Toshiban Optimum sarjaan.

Uusi ympäristöystävällinen R32 kylmäaine

Uusi kylmäaine R32 AP

Mitsubishin AP-VGH mallisto on valmistettu uudenaikaiselle R32 kylmäaineelle. Tämä varmistaa sen, että laitteen huolto säilyy kohtuuhintaisena pitkälle tulevaisuuteen (vuoteen 2030). Lisäksi sen myötä teho ja hyötysuhde on keskimäärin noussut noin 4% eli se on parantanut toiminnallisia ominaisuuksia.

Aiempi R410a kylmäaine joka löytyy SF mallistosta on poistumassa ja sen käytöstä maksetaan vuosittain kohoavaa ympäristöveroa kiintiöjärjestelmän avulla. Vero onkin nostanut vanhempien kylmäaineiden hinnan kymmenkertaiseksi R32 verrattuna ja arvio on, että 2025 kun niiden myynti kielletään, hinta on satakertainen eli täyttö maksaa enemmän, kuin uusi lämpöpumppu. Varsin hyvä syy valita uusinta teknologiaa!

Uudet hyvät ilmanohjaimet

Mitsubishi AP25 puhalluskuvio

Pystysuuntainen ohjattavuus on parantunut aiemmasta selvästi, mikä mahdollistaa hyvän soveltuvuuden mm. porraskäytäviin. Ilmavirta voidaan jakaa luotettavasti yläkerran jäähdytykseen ja alakerran lämmitykseen samasta pisteestä käsin. Nyt myös sivuttaispuhallus säädetään kaukosäätimestä, jolloin swing toiminto levittää ilmaa oikealle ja vasemmalle automaattisesti.

Puhalluskuviosta voidaan nähdä, että sivuttaisohjauksella voidaan estää häiritsevä ilmaverta lämpöpumpun toisella etusektorilla, esimerkiksi jos siinä on toimiston työpöytä tai sohvakalusto.

Ilmalämpöpumppu mökille ja rivitaloon

Pienikokoisen sisäyksikön ansiosta asennuspaikkoja löytyy helposti, esim. terassin oven yläpuolelta sisäyksikölle. Sisäyksikkö on huomaamattoman kokoinen ja istuu hyvin nykyaikaiseen sisustukseen. Hyvän ylläpitolämmityksen ja wifitoiminnon vuoksi Mitsubishi AP nousee varmasti myös mökkikansan suosioon.

Jos vanha ilmalämpöpumppusi on käyttöikänsä päässä (ilmalämpöpumpun käyttöikä on keskimäärin 10-15 vuotta) ja haluat vaihtaa sen uuteen, sopii tämä mallisarja kokonsa puolesta erinomaisesti vanhan ilmalämpöpumppusi tilalle. Uutta läpivientiä tai sijoittelua ei tarvitse tehdä. Huomaathan että meidän hintaamme sisältyy aina myös vanhan ilmalämpöpumpun purku ja hävitys ilman lisäkuluja, sekä uudelle kylmäaineelle sopivat puhtaat putket.

Valikoitua laatua

Testaamme itse edustamamme laitteet. Myös asiakkaamme voivat lähettää meille kokemuksia asentamistamme ilmalämpöpumpuista. Haluamme tarjota vain korkeinta laatua, sillä tyytyväinen asiakas on yrityksemme paras mainos.

Mitsubishi AP sisäänrakennettu Wifiyhteys

mitsubishi ap35

Käytä laitetta mukavasti toimistolta käsin, tai kotisohvaltasi jos kaukosäädin ei ole lähettyvilläsi. Ilmalämpöpumppu on halutessasi yhdistettynä kotisi omaan lähiverkkoon ja sen kautta Mitsubishin ylläpitämään Melcloud pilvipalveluun. Jos käytössäsi on muita etäohjattuja Melcloud tuotteita, esim. mökin tai yläkerran lämpöpumppu, kaikki ne ovat käytössäsi yhdestä ja samasta paikasta napin painalluksella.

Melcloud tukee älypuhelimia monipuolisesti

mitsubishi electric ap

Palveluntuottajat päivittävät aktiivisesti ohjelmistoa ja tuki löytyy viimeisimpiinkin malleihin kuten Apple, Samsung, Nokia ja Blackberry. Mahdollisuus käyttää laitteistoitasi on siten riippumaton sijaintipaikasta, olit sitten ulkona, kotona tai toimistollasi. Sovellus toimii monella eri näyttökoolla sujuvasti ja käyttökokemus on hyvä.

Aktivoi uusia toimintoja käyttöön

Melcloud tuo käyttöösi asioita lämpöpumpun käytössä, joita et pysty muuten hyödyntämään. Tälläinen toiminto on mm. sisäänrakennettu ottotehon tallennus, voit katsoa historiatiedoista kuinka paljon sähköä lämmityksesi vaatii eri vuorokaudenaikoihin ja erilaisissa ulkolämpötiloissa.

Koska sisätilalämpötila näkyy etänä, kesämökin talvinen käyttölämpötila on mahdollista hienosäätää energiatehokkaaksi aste asteelta. Samalla pystyt valvomaan, että laite on päällä ja toimii hyvin.

Tarvittavat ominaisuudet etäkäytössä

Melcloud sovitin yhdistyy kotiverkkoosi, eli se vaatii Wifiverkon asunnossa. Pelkkä sim-kortti ei siis käy, haja-asutusalueella voidaan käyttää vaikkapa "mokkulaa" lähiverkon luomiseen GSM verkon yli, kysy operaattoriltasi lisätietoja.

Katso tästä Melcloud sovittimen (MAC-567IF-E) asennusohje.

Lisäksi sinun tulee luoda tunnukset Melcloud.com palveluun, voit tehdä sen jo etukäteen.

  • Wlan yhteys IEEE 802.11b/g/n
  • Toimii kanavilla 1ch ~ 13ch (2412~2472 MHz)
  • Salaustapa AES
  • Tunnistustapa WPA2-PSK
  • Virrankulutus 2w

Mitsubishi AP25 arvostelu

Malli MUZ-AP25VGH on verrattu allaolevassa taulukossa muiden valmistajien perusmallistoon, jotka ovat saatavilla kauttamme. Lämmityskäytössä AP 25 ei ole erityisen suorituskykyinen, mutta wifitoimintonsa ansiosta se on silti loistava mökkikäyttöön.

Pienessä tehotarpeessa sen hyötysuhde voidaan olettaa parhaimmaksi, koska kompressori on verrattain pienitehoinen. Tästä on osviittaa SCOP EU lukemassa, joka on mitattu muita alhaisemmalla teholla saaden parempi vuosihyötysuhde.

Suosittelemme, että lämmityskäytössä Mitsubishi Electric AP25 valitaan pieneen mökkiin (esim. 80m2), jossa sen pääasiallinen käyttötarkoitus on talvinen ylläpitolämmitys, sekä kesäinen mukavuusjäähdytys.


Eurovent

Vertailun pohjana käytämme Eurovent julkaisemaa mittaustietokantaa. Tilaamme sertifikaatit sieltä ja listaamme ne helpompaan muotoon allaolevaan taulukkoon. Voit ladata tilaamamme lähderaportin linkistä, joka on COP -10C taulukon lukemassa

Eurovent on tällä hetkellä ainut vertailukelpoinen ja sitä käytetään laitteiden energiamerkintöjen luomiseen Euroopan markkina-alueelle.

Vertailutaulukossa vasemmanpuoleinen sarake on aina tämän sivun laite ja keltainen korosteväri osoittaa, mikä laite suoriutui parhaiten.

Malli

Malli

Tuotteen "kauppanimi" suomessa.

Mitsubishi AP25Toshiba Shorai 10Panasonic CZ25
Maksimilämmitysteho +7C

Maksimilämmitysteho +7C

Valmistajan ilmoittama maksimilämmitysteho +7C ulkolämpötilassa. Lukema antaa osviittaa laitteen yleisestä tehokkuudesta ja soveltuu myös teholuokkien keskinäiseen vertailuun. Maksimitehon hyötysuhdetta ei ilmoiteta.

4.1 kw (79%)4.8 kw (92%)☆ 5.2 kw (100%)
Minimilämmitysteho +7C (pienin teho ilman katkokäyntiä)

Minimilämmitysteho +7C (pienin teho ilman katkokäyntiä)

Pienin lämmitysteho ilman katkoittaista käyntiä eli kuinka alhaiselle teholle laite säätyy. Katkokäynti heikentää hyötysuhdetta ja lisää lämpötilan heiluntaa eli pieni minimiteho on yleensä toivottava ominaisuus.

1.0 kw (125%)☆ 0.8 kw (100%)0.9 kw (113%)
Pienin neliömitoitus

Pienin neliömitoitus

Pienin katkokäynnitön neliömitoitus +7C ulkolämpötilassa. Lämmityksen tarpeeksi annetaan 14.5w / m2, josta voidaan arvioida kokonaispinta-ala. Katkottainen käynti aiheuttaa hyötysuhteen laskemista selvästi ja joskus myös häiriöääniä sisätiloihin.

69 m2 (135%)☆ 51 m2 (100%)62 m2 (122%)
Nimellistehon hyötysuhde +7C (EN 14511 standardi)

Nimellistehon hyötysuhde +7C (EN 14511 standardi)

Lämmityksen hyötysuhde (COP) optimaalisessa tilanteessa, mitattuna EN 14511 standardin mukaisesti. Nimellistehon suuruus vaikuttaa paljon hyötysuhteeseen, joten teholuokkien kesken on vaikea tehdä vertailua.

4.10 (88%)4.27 (92%)☆ 4.66 (100%)
Nimellisteho +7C (EN 14511 standardi)

Nimellisteho +7C (EN 14511 standardi)

Hyötysuhteen perustana käytetty mittausteho lämmityksessä. Hyötysuhde paranee jos mittaustehoa lasketaan tai päinvastoin, joten keskinäinen vertailu suuresti poikkeavien tehojen kesken on vaikeaa.

3.2 kw (94%)3.2 kw (94%)☆ 3.4 kw (100%)
Täystehoinen neliömitoitus -5C ulkolämpötilassa

Täystehoinen neliömitoitus -5C ulkolämpötilassa

Suurimmaksi tehoksi -5C annetaan 70% maksimitehosta (ilmoitetusta +7C arvosta). Tehontarpeeksi talossa 36w per neliö -5C, josta voidaan arvioda riittävyys. On otettava huomioon, että lukema soveltuu parhaiten pinta-alaan, joka on helposti puhalluksen tavoitettavissa (ei esim. pesuhuoneet).

81 (79%)94 (92%)☆ 102 (100%)
Täystehoinen neliömitoitus -15C ulkolämpötilassa

Täystehoinen neliömitoitus -15C ulkolämpötilassa

Ulkoyksikön teho -15C saadaan liukuvasti -5C ja kylmimmän tehopisteen väliltä. Tehontarpeeksi talossa 52w per neliö -15C, josta lasketaan maksimineliöt. On otettava huomioon, että lukema soveltuu parhaiten pinta-alaan, joka on helposti puhalluksen tavoitettavissa (ei esim. pesuhuoneet).

47 m2 (96%)28 m2 (57%)☆ 49 m2 (100%)
COP -10C ulkolämpötila (Eurovent)

COP -10C ulkolämpötila (Eurovent)

Hyötysuhde mitattuna -10C ulkolämpötilassa (Tbiv -10), mittauksen suorittajana Eurovent. Hyötysuhteita vertailtaessa on myös otettava huomioon, missä tehossa mittaus tehtiin.

2.60 (100%)Ei ilmoitettu2.32 (89%)
Mittausteho -10C COP lukemalle

Mittausteho -10C COP lukemalle

Tehokkuus, missä hyötysuhde mitattiin -10C ulkolämpötilassa, mittauksen suorittajana Eurovent. Suurempi mittausteho antaa yleensä pienemmän hyötysuhteen, joten lukemat ovat vertailukelpoisia vain, jos tehot on lähellä toisiaan.

2.4 kw (86%)Ei ilmoitettu☆ 2.8 kw (100%)
Alhaisin toimintalämpötila

Alhaisin toimintalämpötila

Valmistajan ilmoittama standardinmukainen kylmin toimintalämpötila (TOL). Laite "saattaa" toimia kylmemmässäkin ulkolämpötilassa, mutta valmistaja ei ole halunnut ilmoittaa sitä standardinmukaisena.

☆ -20 C (100%)-15 C (75%)☆ -20 C (100%)
Alhaisimman toimintalämpötilan hyötysuhde

Alhaisimman toimintalämpötilan hyötysuhde

Valmistajan suositteleman alhaisimman toimintalämpötilan hyötysuhde (lämpöteho / sähköteho). Eri valmistajien kesken on huomioitava, onko mittauslämpötila sama.

2.20 (98%)☆ 2.25 (100%)1.87 (83%)
Alhaisimman toimintalämpötilan lämpöteho

Alhaisimman toimintalämpötilan lämpöteho

Valmistajan suositteleman alhaisimman toimintalämpötilan lämpöteho Eurovent mittauksessa. Mitä kylmemmässä testi on tehty, sitä alhaisemmaksi teho putoaa. "Hyötysuhteella ei voi lämmittää".

☆ 2.2 kw (100%)1.5 kw (68%)2.0 kw (91%)
SCOP EU (lauha)

SCOP EU (lauha)

Laskennallinen vuosihyötysuhde (SCOP) lauhassa keskieuroopan ilmastovyöhykkeessä. Laskennassa lämmitystarpeen painopiste on +7C ulkolämpötilojen alueella, eikä alle -10C ulkolämpötiloja esiinny.

☆ 4.70 (100%)4.60 (98%)4.10 (87%)
SCOP EU mitoittava teho

SCOP EU mitoittava teho

SCOP arvon laskennassa käytetty rakennuksen tehontarve -10C ulkolämpötilassa. Mitä isommalle teholla lasku tehdään, sitä vaikeampi on saavuttaa hyvä hyötysuhde, joten SCOP vertailussa kannattaa antaa lisäarvoa tehokkaammalle mittaukselle.

2.4 kw (86%)2.5 kw (89%)☆ 2.8 kw (100%)
Sisäyksikön koko edestäpäin katsottuna

Sisäyksikön koko edestäpäin katsottuna

Pinta-ala sisäyksikön etukannella, eli L x K.

0.239 m2 (102%)☆ 0.234 m2 (100%)0.257 m2 (110%)
Sisäyksikön vaatima asennustila, korkeus

Sisäyksikön vaatima asennustila, korkeus

Tarvittava vapaa tila sisäyksikölle asennuspaikassa, korkeussuunnassa kattopinnasta alaspäin mitattuna (koneen alareunaan).

☆ 35 cm (100%)36 cm (103%)36 cm (103%)
Sisäyksikön pienin äänitaso

Sisäyksikön pienin äänitaso

Pienimmän puhallusnopeuden äänitaso jäähdytyksellä (monesti nk. quiet tila). Pienintä nopeutta voidaan hyödyntää yleensä vain jäähdytystarpeisiin, lämmityksellä sen tehontuotto on liian vaatimatonta.

☆ 19 dbA (100%)27 dbA (142%)21 dbA (111%)
Puhallusäänen vertailuindeksi, keskinopeus

Puhallusäänen vertailuindeksi, keskinopeus

Tyypillisesti lämpöpumppua käytetään keskitason puhallinnopeudella, joka on käytössä todellisesti muodostuva ääni. Tämän asennon äänentuotto jaetaan puhalluksen ilmavirralla (joka vaihtelee laitekohtaisesti), saadaan vertailuindeksi todelliseen äänentuottoon. Alhaisempi lukema on hiljaisempi laite.

0.078 dbA / m3/h (132%)0.078 dbA / m3/h (132%)☆ 0.059 dbA / m3/h (100%)
Kompressorin nimellisteho

Kompressorin nimellisteho

Kompressorin nimellinen sähköteho (50hz taajuus). Isompitehoista voidaan käyttää matalammilla kierrosnopeuksilla saman lämpötehon saavuttamiseksi, mikä madaltaa äänitasoa ja pidentää kestoikää. Isompitehoinen on pääsääntöisesti myös kalliimpi valmistaa.

470 w (52%)715 w (79%)☆ 900 w (100%)
Aito takkatoiminto, joka ei vaadi lämmityksen keskeyttämistä.

Aito takkatoiminto, joka ei vaadi lämmityksen keskeyttämistä.

Aito takkatoiminto ei vaadi käyttäjältä lämmitystilan vaihtamista puhallustilaan takan lämmittämisen yhteydessä, eli se on automaattinen ja siten todellisuudessa käyttökelpoinen.

EiEiEi
Täystakuuvuodet

Täystakuuvuodet

Maahantuojan antama "ehdoton" takuu laitteelle. Huom. jotkut asennusliikkeet antavat omia lisäturvia tuotteille, joita voi olla tosiasiassa vaikea hyödyntää.

3 vuotta (75%)2 vuotta (50%)☆ 4 vuotta (100%)
Valaistu kaukosäädin

Valaistu kaukosäädin

Taustavalaistu kaukosäädin parantaa merkittävästi sen käytettävyyttä ja selkeyttä.

EiEiEi
Etämittaus (esim. i-see)

Etämittaus (esim. i-see)

Etämittaus muuttaa lämpötilatavoitetta jonkin toisenkin mittauspisteen avulla, kuin mitattuna sisäyksikön kohdalta. Sillä saavutetaan usein tasaisempi lämpötila asunnossa ja vähemmän tarvetta muutella asetuksia sään perusteella.

EiEiEi
Wifiohjaus vakiona

Wifiohjaus vakiona

Internet yhteyden yli muodostettava yhteys sisäyksikköön. Vaatii langattoman lähiverkon toimiakseen.

☆ OnEiEi

Mitsubishi AP35 arvostelu

Malli MUZ-AP35VGH on verrattu allaolevassa taulukossa muiden valmistajien perusmallistoon, jotka ovat saatavilla kauttamme. AP 35 nostaa lämmityskäytössä hieman maksimitehoa alemmasta teholuokasta (4,1 -> 4,6). Jäähdytysteho on kuitenkin selvästi suurempi, eli ihanteellinen valinta kovempaan jäähdytystarpeeseen.

Aurinkoisella paikalla se pystyy kumoamaan sisätilojen kuumumista selvästi AP25 tehokkaammin. Lisäksi lämmitystehonsa puolesta se on varsin hyvä ratkaisu rivitaloasuntoon tai omakotitalon yläkerran lämpöpumpuksi.

Wifitoiminto on silloin kätevä, voit laittaa yläkerran jäähdytyksen päälle alakerran sohvalta käsin. Vaihtoehtoisesti kesälomalle lähtiessäsi pistät mökin jäähdytyksen päälle vaikkapa puolestavälistä matkantekoa.

Suosittelemme AP sarjasta tätä teholuokkaa, kun tarkoituksena on lämmittää ja jäähdyttää tavanomaista asuntoa tai mökkiä. Jos mökillä oleillaan paljon ja siinä on heikohko eristys (esim. ohut hirsiseinä), kannattaa tutustua Mitsubishi LN mallisarjaan.


Eurovent

Vertailun pohjana käytämme Eurovent julkaisemaa mittaustietokantaa. Tilaamme sertifikaatit sieltä ja listaamme ne helpompaan muotoon allaolevaan taulukkoon. Voit ladata tilaamamme lähderaportin linkistä, joka on COP -10C taulukon lukemassa

Eurovent on tällä hetkellä ainut vertailukelpoinen ja sitä käytetään laitteiden energiamerkintöjen luomiseen Euroopan markkina-alueelle.

Vertailutaulukossa vasemmanpuoleinen sarake on aina tämän sivun laite ja keltainen korosteväri osoittaa, mikä laite suoriutui parhaiten.

Malli

Malli

Tuotteen "kauppanimi" suomessa.

Mitsubishi AP35Toshiba Shorai 13Panasonic CZ35
Maksimilämmitysteho +7C

Maksimilämmitysteho +7C

Valmistajan ilmoittama maksimilämmitysteho +7C ulkolämpötilassa. Lukema antaa osviittaa laitteen yleisestä tehokkuudesta ja soveltuu myös teholuokkien keskinäiseen vertailuun. Maksimitehon hyötysuhdetta ei ilmoiteta.

4.6 kw (69%)5.3 kw (79%)☆ 6.7 kw (100%)
Minimilämmitysteho +7C (pienin teho ilman katkokäyntiä)

Minimilämmitysteho +7C (pienin teho ilman katkokäyntiä)

Pienin lämmitysteho ilman katkoittaista käyntiä eli kuinka alhaiselle teholle laite säätyy. Katkokäynti heikentää hyötysuhdetta ja lisää lämpötilan heiluntaa eli pieni minimiteho on yleensä toivottava ominaisuus.

1.3 kw (163%)☆ 0.8 kw (100%)0.9 kw (113%)
Pienin neliömitoitus

Pienin neliömitoitus

Pienin katkokäynnitön neliömitoitus +7C ulkolämpötilassa. Lämmityksen tarpeeksi annetaan 14.5w / m2, josta voidaan arvioida kokonaispinta-ala. Katkottainen käynti aiheuttaa hyötysuhteen laskemista selvästi ja joskus myös häiriöääniä sisätiloihin.

89 m2 (162%)☆ 55 m2 (100%)62 m2 (113%)
Nimellistehon hyötysuhde +7C (EN 14511 standardi)

Nimellistehon hyötysuhde +7C (EN 14511 standardi)

Lämmityksen hyötysuhde (COP) optimaalisessa tilanteessa, mitattuna EN 14511 standardin mukaisesti. Nimellistehon suuruus vaikuttaa paljon hyötysuhteeseen, joten teholuokkien kesken on vaikea tehdä vertailua.

3.88 (95%)3.89 (95%)☆ 4.08 (100%)
Nimellisteho +7C (EN 14511 standardi)

Nimellisteho +7C (EN 14511 standardi)

Hyötysuhteen perustana käytetty mittausteho lämmityksessä. Hyötysuhde paranee jos mittaustehoa lasketaan tai päinvastoin, joten keskinäinen vertailu suuresti poikkeavien tehojen kesken on vaikeaa.

4.0 kw (95%)☆ 4.2 kw (100%)4.0 kw (95%)
Täystehoinen neliömitoitus -5C ulkolämpötilassa

Täystehoinen neliömitoitus -5C ulkolämpötilassa

Suurimmaksi tehoksi -5C annetaan 70% maksimitehosta (ilmoitetusta +7C arvosta). Tehontarpeeksi talossa 36w per neliö -5C, josta voidaan arvioda riittävyys. On otettava huomioon, että lukema soveltuu parhaiten pinta-alaan, joka on helposti puhalluksen tavoitettavissa (ei esim. pesuhuoneet).

90 (68%)104 (79%)☆ 132 (100%)
Täystehoinen neliömitoitus -15C ulkolämpötilassa

Täystehoinen neliömitoitus -15C ulkolämpötilassa

Ulkoyksikön teho -15C saadaan liukuvasti -5C ja kylmimmän tehopisteen väliltä. Tehontarpeeksi talossa 52w per neliö -15C, josta lasketaan maksimineliöt. On otettava huomioon, että lukema soveltuu parhaiten pinta-alaan, joka on helposti puhalluksen tavoitettavissa (ei esim. pesuhuoneet).

52 m2 (78%)43 m2 (64%)☆ 67 m2 (100%)
COP -10C ulkolämpötila (Eurovent)

COP -10C ulkolämpötila (Eurovent)

Hyötysuhde mitattuna -10C ulkolämpötilassa (Tbiv -10), mittauksen suorittajana Eurovent. Hyötysuhteita vertailtaessa on myös otettava huomioon, missä tehossa mittaus tehtiin.

2.70 (100%)Ei ilmoitettu2.19 (81%)
Mittausteho -10C COP lukemalle

Mittausteho -10C COP lukemalle

Tehokkuus, missä hyötysuhde mitattiin -10C ulkolämpötilassa, mittauksen suorittajana Eurovent. Suurempi mittausteho antaa yleensä pienemmän hyötysuhteen, joten lukemat ovat vertailukelpoisia vain, jos tehot on lähellä toisiaan.

2.9 kw (81%)Ei ilmoitettu☆ 3.6 kw (100%)
Alhaisin toimintalämpötila

Alhaisin toimintalämpötila

Valmistajan ilmoittama standardinmukainen kylmin toimintalämpötila (TOL). Laite "saattaa" toimia kylmemmässäkin ulkolämpötilassa, mutta valmistaja ei ole halunnut ilmoittaa sitä standardinmukaisena.

☆ -20 C (100%)-15 C (75%)☆ -20 C (100%)
Alhaisimman toimintalämpötilan hyötysuhde

Alhaisimman toimintalämpötilan hyötysuhde

Valmistajan suositteleman alhaisimman toimintalämpötilan hyötysuhde (lämpöteho / sähköteho). Eri valmistajien kesken on huomioitava, onko mittauslämpötila sama.

☆ 2.30 (100%)☆ 2.30 (100%)1.87 (81%)
Alhaisimman toimintalämpötilan lämpöteho

Alhaisimman toimintalämpötilan lämpöteho

Valmistajan suositteleman alhaisimman toimintalämpötilan lämpöteho Eurovent mittauksessa. Mitä kylmemmässä testi on tehty, sitä alhaisemmaksi teho putoaa. "Hyötysuhteella ei voi lämmittää".

2.4 kw (86%)2.2 kw (79%)☆ 2.8 kw (100%)
SCOP EU (lauha)

SCOP EU (lauha)

Laskennallinen vuosihyötysuhde (SCOP) lauhassa keskieuroopan ilmastovyöhykkeessä. Laskennassa lämmitystarpeen painopiste on +7C ulkolämpötilojen alueella, eikä alle -10C ulkolämpötiloja esiinny.

☆ 4.60 (100%)☆ 4.60 (100%)4.10 (89%)
SCOP EU mitoittava teho

SCOP EU mitoittava teho

SCOP arvon laskennassa käytetty rakennuksen tehontarve -10C ulkolämpötilassa. Mitä isommalle teholla lasku tehdään, sitä vaikeampi on saavuttaa hyvä hyötysuhde, joten SCOP vertailussa kannattaa antaa lisäarvoa tehokkaammalle mittaukselle.

2.9 kw (81%)3.2 kw (89%)☆ 3.6 kw (100%)
Sisäyksikön koko edestäpäin katsottuna

Sisäyksikön koko edestäpäin katsottuna

Pinta-ala sisäyksikön etukannella, eli L x K.

0.239 m2 (102%)☆ 0.234 m2 (100%)0.257 m2 (110%)
Sisäyksikön vaatima asennustila, korkeus

Sisäyksikön vaatima asennustila, korkeus

Tarvittava vapaa tila sisäyksikölle asennuspaikassa, korkeussuunnassa kattopinnasta alaspäin mitattuna (koneen alareunaan).

☆ 35 cm (100%)36 cm (103%)36 cm (103%)
Sisäyksikön pienin äänitaso

Sisäyksikön pienin äänitaso

Pienimmän puhallusnopeuden äänitaso jäähdytyksellä (monesti nk. quiet tila). Pienintä nopeutta voidaan hyödyntää yleensä vain jäähdytystarpeisiin, lämmityksellä sen tehontuotto on liian vaatimatonta.

☆ 19 dbA (100%)24 dbA (126%)21 dbA (111%)
Puhallusäänen vertailuindeksi, keskinopeus

Puhallusäänen vertailuindeksi, keskinopeus

Tyypillisesti lämpöpumppua käytetään keskitason puhallinnopeudella, joka on käytössä todellisesti muodostuva ääni. Tämän asennon äänentuotto jaetaan puhalluksen ilmavirralla (joka vaihtelee laitekohtaisesti), saadaan vertailuindeksi todelliseen äänentuottoon. Alhaisempi lukema on hiljaisempi laite.

0.071 dbA / m3/h (120%)0.072 dbA / m3/h (122%)☆ 0.059 dbA / m3/h (100%)
Kompressorin nimellisteho

Kompressorin nimellisteho

Kompressorin nimellinen sähköteho (50hz taajuus). Isompitehoista voidaan käyttää matalammilla kierrosnopeuksilla saman lämpötehon saavuttamiseksi, mikä madaltaa äänitasoa ja pidentää kestoikää. Isompitehoinen on pääsääntöisesti myös kalliimpi valmistaa.

470 w (52%)715 w (79%)☆ 900 w (100%)
Aito takkatoiminto, joka ei vaadi lämmityksen keskeyttämistä.

Aito takkatoiminto, joka ei vaadi lämmityksen keskeyttämistä.

Aito takkatoiminto ei vaadi käyttäjältä lämmitystilan vaihtamista puhallustilaan takan lämmittämisen yhteydessä, eli se on automaattinen ja siten todellisuudessa käyttökelpoinen.

EiEiEi
Täystakuuvuodet

Täystakuuvuodet

Maahantuojan antama "ehdoton" takuu laitteelle. Huom. jotkut asennusliikkeet antavat omia lisäturvia tuotteille, joita voi olla tosiasiassa vaikea hyödyntää.

3 vuotta (75%)2 vuotta (50%)☆ 4 vuotta (100%)
Valaistu kaukosäädin

Valaistu kaukosäädin

Taustavalaistu kaukosäädin parantaa merkittävästi sen käytettävyyttä ja selkeyttä.

EiEiEi
Etämittaus (esim. i-see)

Etämittaus (esim. i-see)

Etämittaus muuttaa lämpötilatavoitetta jonkin toisenkin mittauspisteen avulla, kuin mitattuna sisäyksikön kohdalta. Sillä saavutetaan usein tasaisempi lämpötila asunnossa ja vähemmän tarvetta muutella asetuksia sään perusteella.

EiEiEi
Wifiohjaus vakiona

Wifiohjaus vakiona

Internet yhteyden yli muodostettava yhteys sisäyksikköön. Vaatii langattoman lähiverkon toimiakseen.

☆ OnEiEi

Mitsubishi AP50 arvostelu

50-teholuokka on tarkoitettu pääsääntöisesti isoon jäähdytystarpeeseen tai isojen yhtenäisten tilojen lämmitykseen (esim. varastot, hallit). Mikäli kohteessa ei ole mahdollista hyödyntää maksimipuhallusnopeutta (äänihaitta tai vedontunne), lämmityksellä lisätehon hyöty voi jäädä varsin vähäiseksi. Valintakriteerinä tehokas jäähdytys on kuitenkin hyvä argumentti.

Tämä teholuokka takaa erittäin varman ja nopean jäähdytyksen, esimerkiksi järjestäessäsi juhlatilaisuuden kotona, 50-sarjan jäähdytysteho ei mene polvilleen kohonneesta ihmismäärästä ja ruokien valmistamisesta.

Näinollen sen sijaan, että valittaisiin isoon omakotitaloon AP50 sen paremman lämmitystehon ansiosta (jäähdytyksen ollessa sivuseikka) verrattuna 35-teholuokkaan, silloin on paljon tarkoituksenmukaisempaa valita LN35!

Malli MUZ-AP50VGH on verrattu allaolevassa taulukossa Mitsubishin omaan mallistoon. Käytännössä voidaan sanoa, että LN sarja soveltuu parhaiten omakotitaloihin ja AP sarja toimistoihin/varastoihin 50-sarjassa lämpöpumppuna.

Huomaa, että tämän teholuokan koneessa myös ulkoyksikkö on isokokoisempi (ks. kuvaosio).


Eurovent

Vertailun pohjana käytämme Eurovent julkaisemaa mittaustietokantaa. Tilaamme sertifikaatit sieltä ja listaamme ne helpompaan muotoon allaolevaan taulukkoon. Voit ladata tilaamamme lähderaportin linkistä, joka on COP -10C taulukon lukemassa

Eurovent on tällä hetkellä ainut vertailukelpoinen ja sitä käytetään laitteiden energiamerkintöjen luomiseen Euroopan markkina-alueelle.

Vertailutaulukossa vasemmanpuoleinen sarake on aina tämän sivun laite ja keltainen korosteväri osoittaa, mikä laite suoriutui parhaiten.

Malli

Malli

Tuotteen "kauppanimi" suomessa.

Mitsubishi AP50Mitsubishi LN50Mitsubishi SF50
Maksimilämmitysteho +7C

Maksimilämmitysteho +7C

Valmistajan ilmoittama maksimilämmitysteho +7C ulkolämpötilassa. Lukema antaa osviittaa laitteen yleisestä tehokkuudesta ja soveltuu myös teholuokkien keskinäiseen vertailuun. Maksimitehon hyötysuhdetta ei ilmoiteta.

7.3 kw (84%)☆ 8.7 kw (100%)7.3 kw (84%)
Minimilämmitysteho +7C (pienin teho ilman katkokäyntiä)

Minimilämmitysteho +7C (pienin teho ilman katkokäyntiä)

Pienin lämmitysteho ilman katkoittaista käyntiä eli kuinka alhaiselle teholle laite säätyy. Katkokäynti heikentää hyötysuhdetta ja lisää lämpötilan heiluntaa eli pieni minimiteho on yleensä toivottava ominaisuus.

☆ 1.4 kw (100%)1.8 kw (129%)☆ 1.4 kw (100%)
Pienin neliömitoitus

Pienin neliömitoitus

Pienin katkokäynnitön neliömitoitus +7C ulkolämpötilassa. Lämmityksen tarpeeksi annetaan 14.5w / m2, josta voidaan arvioida kokonaispinta-ala. Katkottainen käynti aiheuttaa hyötysuhteen laskemista selvästi ja joskus myös häiriöääniä sisätiloihin.

☆ 96 m2 (100%)123 m2 (128%)☆ 96 m2 (100%)
Nimellistehon hyötysuhde +7C (EN 14511 standardi)

Nimellistehon hyötysuhde +7C (EN 14511 standardi)

Lämmityksen hyötysuhde (COP) optimaalisessa tilanteessa, mitattuna EN 14511 standardin mukaisesti. Nimellistehon suuruus vaikuttaa paljon hyötysuhteeseen, joten teholuokkien kesken on vaikea tehdä vertailua.

3.63 (90%)☆ 4.05 (100%)3.41 (84%)
Nimellisteho +7C (EN 14511 standardi)

Nimellisteho +7C (EN 14511 standardi)

Hyötysuhteen perustana käytetty mittausteho lämmityksessä. Hyötysuhde paranee jos mittaustehoa lasketaan tai päinvastoin, joten keskinäinen vertailu suuresti poikkeavien tehojen kesken on vaikeaa.

5.8 kw (97%)☆ 6.0 kw (100%)5.8 kw (97%)
Täystehoinen neliömitoitus -5C ulkolämpötilassa

Täystehoinen neliömitoitus -5C ulkolämpötilassa

Suurimmaksi tehoksi -5C annetaan 70% maksimitehosta (ilmoitetusta +7C arvosta). Tehontarpeeksi talossa 36w per neliö -5C, josta voidaan arvioda riittävyys. On otettava huomioon, että lukema soveltuu parhaiten pinta-alaan, joka on helposti puhalluksen tavoitettavissa (ei esim. pesuhuoneet).

143 (84%)☆ 171 (100%)143 (84%)
Täystehoinen neliömitoitus -15C ulkolämpötilassa

Täystehoinen neliömitoitus -15C ulkolämpötilassa

Ulkoyksikön teho -15C saadaan liukuvasti -5C ja kylmimmän tehopisteen väliltä. Tehontarpeeksi talossa 52w per neliö -15C, josta lasketaan maksimineliöt. On otettava huomioon, että lukema soveltuu parhaiten pinta-alaan, joka on helposti puhalluksen tavoitettavissa (ei esim. pesuhuoneet).

87 m2 (84%)☆ 104 m2 (100%)62 m2 (60%)
COP -10C ulkolämpötila (Eurovent)

COP -10C ulkolämpötila (Eurovent)

Hyötysuhde mitattuna -10C ulkolämpötilassa (Tbiv -10), mittauksen suorittajana Eurovent. Hyötysuhteita vertailtaessa on myös otettava huomioon, missä tehossa mittaus tehtiin.

2.40 (92%)2.60 (100%)2.20 (85%)
Mittausteho -10C COP lukemalle

Mittausteho -10C COP lukemalle

Tehokkuus, missä hyötysuhde mitattiin -10C ulkolämpötilassa, mittauksen suorittajana Eurovent. Suurempi mittausteho antaa yleensä pienemmän hyötysuhteen, joten lukemat ovat vertailukelpoisia vain, jos tehot on lähellä toisiaan.

4.2 kw (70%)☆ 6.0 kw (100%)4.2 kw (70%)
Alhaisin toimintalämpötila

Alhaisin toimintalämpötila

Valmistajan ilmoittama standardinmukainen kylmin toimintalämpötila (TOL). Laite "saattaa" toimia kylmemmässäkin ulkolämpötilassa, mutta valmistaja ei ole halunnut ilmoittaa sitä standardinmukaisena.

-20 C (80%)☆ -25 C (100%)-20 C (80%)
Alhaisimman toimintalämpötilan hyötysuhde

Alhaisimman toimintalämpötilan hyötysuhde

Valmistajan suositteleman alhaisimman toimintalämpötilan hyötysuhde (lämpöteho / sähköteho). Eri valmistajien kesken on huomioitava, onko mittauslämpötila sama.

☆ 1.90 (100%)1.80 (95%)1.20 (63%)
Alhaisimman toimintalämpötilan lämpöteho

Alhaisimman toimintalämpötilan lämpöteho

Valmistajan suositteleman alhaisimman toimintalämpötilan lämpöteho Eurovent mittauksessa. Mitä kylmemmässä testi on tehty, sitä alhaisemmaksi teho putoaa. "Hyötysuhteella ei voi lämmittää".

4.2 kw (89%)☆ 4.7 kw (100%)2.3 kw (49%)
SCOP nordic

SCOP nordic

Laskennallinen vuosihyötysuhde (SCOP) kylmässä skandinavian ilmastovyöhykkeessä, joka toistaiseksi vapaaehtoista valmistajille. Siinä lämmitystarpeen painopiste on 0C maastossa ja ulkolämpötiloja esiintyy aina -22C saakka.

Ei ilmoitettu☆ 3.40 (100%)Ei ilmoitettu
SCOP nordic mitoittava teho

SCOP nordic mitoittava teho

SCOP arvon laskennassa käytetty rakennuksen tehontarve -23C ulkolämpötilassa. Mitä isommalle teholla lasku tehdään, sitä vaikeampi on saavuttaa hyvä hyötysuhde, joten keskinäisessä vertailussa kannattaa antaa lisäarvoa tehokkaammalle mittaukselle.

Ei ilmoitettu☆ 8.8 kw (100%)Ei ilmoitettu
SCOP EU (lauha)

SCOP EU (lauha)

Laskennallinen vuosihyötysuhde (SCOP) lauhassa keskieuroopan ilmastovyöhykkeessä. Laskennassa lämmitystarpeen painopiste on +7C ulkolämpötilojen alueella, eikä alle -10C ulkolämpötiloja esiinny.

☆ 4.60 (100%)☆ 4.60 (100%)4.30 (93%)
SCOP EU mitoittava teho

SCOP EU mitoittava teho

SCOP arvon laskennassa käytetty rakennuksen tehontarve -10C ulkolämpötilassa. Mitä isommalle teholla lasku tehdään, sitä vaikeampi on saavuttaa hyvä hyötysuhde, joten SCOP vertailussa kannattaa antaa lisäarvoa tehokkaammalle mittaukselle.

4.2 kw (70%)☆ 6.0 kw (100%)4.2 kw (70%)
Sisäyksikön koko edestäpäin katsottuna

Sisäyksikön koko edestäpäin katsottuna

Pinta-ala sisäyksikön etukannella, eli L x K.

☆ 0.239 m2 (100%)0.273 m2 (114%)☆ 0.239 m2 (100%)
Sisäyksikön vaatima asennustila, korkeus

Sisäyksikön vaatima asennustila, korkeus

Tarvittava vapaa tila sisäyksikölle asennuspaikassa, korkeussuunnassa kattopinnasta alaspäin mitattuna (koneen alareunaan).

☆ 35 cm (100%)☆ 35 cm (100%)37 cm (106%)
Sisäyksikön pienin äänitaso

Sisäyksikön pienin äänitaso

Pienimmän puhallusnopeuden äänitaso jäähdytyksellä (monesti nk. quiet tila). Pienintä nopeutta voidaan hyödyntää yleensä vain jäähdytystarpeisiin, lämmityksellä sen tehontuotto on liian vaatimatonta.

28 dbA (104%)☆ 27 dbA (100%)30 dbA (111%)
Puhallusäänen vertailuindeksi, keskinopeus

Puhallusäänen vertailuindeksi, keskinopeus

Tyypillisesti lämpöpumppua käytetään keskitason puhallinnopeudella, joka on käytössä todellisesti muodostuva ääni. Tämän asennon äänentuotto jaetaan puhalluksen ilmavirralla (joka vaihtelee laitekohtaisesti), saadaan vertailuindeksi todelliseen äänentuottoon. Alhaisempi lukema on hiljaisempi laite.

0.077 dbA / m3/h (115%)☆ 0.067 dbA / m3/h (100%)0.079 dbA / m3/h (118%)
Kompressorin nimellisteho

Kompressorin nimellisteho

Kompressorin nimellinen sähköteho (50hz taajuus). Isompitehoista voidaan käyttää matalammilla kierrosnopeuksilla saman lämpötehon saavuttamiseksi, mikä madaltaa äänitasoa ja pidentää kestoikää. Isompitehoinen on pääsääntöisesti myös kalliimpi valmistaa.

900 w (75%)☆ 1200 w (100%)900 w (75%)
Aito takkatoiminto, joka ei vaadi lämmityksen keskeyttämistä.

Aito takkatoiminto, joka ei vaadi lämmityksen keskeyttämistä.

Aito takkatoiminto ei vaadi käyttäjältä lämmitystilan vaihtamista puhallustilaan takan lämmittämisen yhteydessä, eli se on automaattinen ja siten todellisuudessa käyttökelpoinen.

EiEiEi
Täystakuuvuodet

Täystakuuvuodet

Maahantuojan antama "ehdoton" takuu laitteelle. Huom. jotkut asennusliikkeet antavat omia lisäturvia tuotteille, joita voi olla tosiasiassa vaikea hyödyntää.

2 vuotta (67%)2 vuotta (67%)☆ 3 vuotta (100%)
Valaistu kaukosäädin

Valaistu kaukosäädin

Taustavalaistu kaukosäädin parantaa merkittävästi sen käytettävyyttä ja selkeyttä.

EiEiEi
Etämittaus (esim. i-see)

Etämittaus (esim. i-see)

Etämittaus muuttaa lämpötilatavoitetta jonkin toisenkin mittauspisteen avulla, kuin mitattuna sisäyksikön kohdalta. Sillä saavutetaan usein tasaisempi lämpötila asunnossa ja vähemmän tarvetta muutella asetuksia sään perusteella.

Ei☆ OnEi
Wifiohjaus vakiona

Wifiohjaus vakiona

Internet yhteyden yli muodostettava yhteys sisäyksikköön. Vaatii langattoman lähiverkon toimiakseen.

☆ On☆ OnEi
Mitsubishi AP
Sisäyksikön esittelymalli
Mitsubishi AP huoltovideo
Mitsubishi AP huoltovideo
toista
Mitsubishi AP esittely
Mitsubishi AP esittely
toista

Mitsubishi AP50
AP50 ulkoyksikkö
Mittapiirros

Sisä: MSZ-AP25VG

Ulko: MUZ-AP25VGH

Maksimiteho 4,1kw

SCOP (Lauha) 4,7

Energialuokka A++

Maksimiteho 3,4kw

SEER 8,6

Energialuokka A+++

Sisä: MSZ-AP35VG

Ulko: MUZ-AP35VGH

Maksimiteho 4,6kw

SCOP (Lauha) 4,6

Energialuokka A++

Maksimiteho 3,8kw

SEER 8,6

Energialuokka A+++

Sisä: MSZ-AP50VG

Ulko: MUZ-AP50VGH

Maksimiteho 7,3kw

SCOP (Lauha) 4,6

Energialuokka A++

Maksimiteho 5,4kw

SEER 7,4

Energialuokka A++

p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Copyright 2018 Lämpötilamestarit Oy, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Lataa Acrobat Reader