logo

Mitsubishi Electric AP


Mitsubishi Electric AP ilmalämpöpumppu

Pitkään odotettu tuoteuutuus, joka tulee korvaamaan ikääntyvää Mitsubishi Electric SF sarjaa. Mukanaan se on tuonut mm. uuden ympäristöystävällisen kylmäaineen ja sisäänrakennetun wifikäytön. Myöskin muotoilu on uudistunut, mielestämme AP sisäyksikkö on erittäin tyylikäs ja siro. Lisäksi siinä on panostettu huollettavuuteen, jossa kaikki osat voidaan purkaa yksitellen putsausta varten, eli voimme Mestaripesu-huollon avulla tehdä siitä uudenveroisen koska tahansa! Tutustu Mitsubishi AP huoltovideoomme, linkki kuvaosiossa.

Liukuva lämpötilansäätö 10-32C välillä

Aiemmpiin Mitsubishi Electric malleihin verrattuna merkittävin uudistus ylläpitolämmittämisessä on liukuva lämpötilan valinta. Sillä voidaan säätää sisälämpötila mahdollisimman energiatehokkaaksi (vaikkapa mökillä) asteen tarkkuudella +10C ylöspäin. Mikäli kaipaat vielä vilakampaa ylläpitolämmitystä, suosittelemme tutustumaan myös Toshiban Optimum sarjaan.

Uusi ympäristöystävällinen R32 kylmäaine

Uusi kylmäaine R32 AP

Mitsubishin AP-VGH mallisto on valmistettu uudenaikaiselle R32 kylmäaineelle. Tämä varmistaa sen, että laitteen huolto säilyy kohtuuhintaisena pitkälle tulevaisuuteen (vuoteen 2030). Lisäksi sen myötä teho ja hyötysuhde on keskimäärin noussut noin 4% eli se on parantanut toiminnallisia ominaisuuksia.

Aiempi R410a kylmäaine joka löytyy SF mallistosta on poistumassa ja sen käytöstä maksetaan vuosittain kohoavaa ympäristöveroa kiintiöjärjestelmän avulla. Vero onkin nostanut vanhempien kylmäaineiden hinnan kymmenkertaiseksi R32 verrattuna ja arvio on, että 2025 kun niiden myynti kielletään, hinta on satakertainen eli täyttö maksaa enemmän, kuin uusi lämpöpumppu. Varsin hyvä syy valita uusinta teknologiaa!

Uudet hyvät ilmanohjaimet

Mitsubishi AP25 puhalluskuvio

Pystysuuntainen ohjattavuus on parantunut aiemmasta selvästi, mikä mahdollistaa hyvän soveltuvuuden mm. porraskäytäviin. Ilmavirta voidaan jakaa luotettavasti yläkerran jäähdytykseen ja alakerran lämmitykseen samasta pisteestä käsin. Nyt myös sivuttaispuhallus säädetään kaukosäätimestä, jolloin swing toiminto levittää ilmaa oikealle ja vasemmalle automaattisesti.

Puhalluskuviosta voidaan nähdä, että sivuttaisohjauksella voidaan estää häiritsevä ilmaverta lämpöpumpun toisella etusektorilla, esimerkiksi jos siinä on toimiston työpöytä tai sohvakalusto.

Ilmalämpöpumppu mökille ja rivitaloon

Pienikokoisen sisäyksikön ansiosta asennuspaikkoja löytyy helposti, esim. terassin oven yläpuolelta sisäyksikölle. Sisäyksikkö on huomaamattoman kokoinen ja istuu hyvin nykyaikaiseen sisustukseen. Hyvän ylläpitolämmityksen ja wifitoiminnon vuoksi Mitsubishi AP nousee varmasti myös mökkikansan suosioon.

Jos vanha ilmalämpöpumppusi on käyttöikänsä päässä (ilmalämpöpumpun käyttöikä on keskimäärin 10-15 vuotta) ja haluat vaihtaa sen uuteen, sopii tämä mallisarja kokonsa puolesta erinomaisesti vanhan ilmalämpöpumppusi tilalle. Uutta läpivientiä tai sijoittelua ei tarvitse tehdä. Huomaathan että meidän hintaamme sisältyy aina myös vanhan ilmalämpöpumpun purku ja hävitys ilman lisäkuluja, sekä uudelle kylmäaineelle sopivat puhtaat putket.

Valikoitua laatua

Testaamme itse edustamamme laitteet. Myös asiakkaamme voivat lähettää meille kokemuksia asentamistamme ilmalämpöpumpuista. Haluamme tarjota vain korkeinta laatua, sillä tyytyväinen asiakas on yrityksemme paras mainos.

Mitsubishi AP sisäänrakennettu Wifiyhteys

mitsubishi ap35

Käytä laitetta mukavasti toimistolta käsin, tai kotisohvaltasi jos kaukosäädin ei ole lähettyvilläsi. Ilmalämpöpumppu on halutessasi yhdistettynä kotisi omaan lähiverkkoon ja sen kautta Mitsubishin ylläpitämään Melcloud pilvipalveluun. Jos käytössäsi on muita etäohjattuja Melcloud tuotteita, esim. mökin tai yläkerran lämpöpumppu, kaikki ne ovat käytössäsi yhdestä ja samasta paikasta napin painalluksella.

Melcloud tukee älypuhelimia monipuolisesti

mitsubishi electric ap

Palveluntuottajat päivittävät aktiivisesti ohjelmistoa ja tuki löytyy viimeisimpiinkin malleihin kuten Apple, Samsung, Nokia ja Blackberry. Mahdollisuus käyttää laitteistoitasi on siten riippumaton sijaintipaikasta, olit sitten ulkona, kotona tai toimistollasi. Sovellus toimii monella eri näyttökoolla sujuvasti ja käyttökokemus on hyvä.

Aktivoi uusia toimintoja käyttöön

Melcloud tuo käyttöösi asioita lämpöpumpun käytössä, joita et pysty muuten hyödyntämään. Tälläinen toiminto on mm. sisäänrakennettu ottotehon tallennus, voit katsoa historiatiedoista kuinka paljon sähköä lämmityksesi vaatii eri vuorokaudenaikoihin ja erilaisissa ulkolämpötiloissa.

Koska sisätilalämpötila näkyy etänä, kesämökin talvinen käyttölämpötila on mahdollista hienosäätää energiatehokkaaksi aste asteelta. Samalla pystyt valvomaan, että laite on päällä ja toimii hyvin.

Tarvittavat ominaisuudet etäkäytössä

Melcloud sovitin yhdistyy kotiverkkoosi, eli se vaatii Wifiverkon asunnossa. Pelkkä sim-kortti ei siis käy, haja-asutusalueella voidaan käyttää vaikkapa "mokkulaa" lähiverkon luomiseen GSM verkon yli, kysy operaattoriltasi lisätietoja.

Katso tästä Melcloud sovittimen (MAC-567IF-E) asennusohje.

Lisäksi sinun tulee luoda tunnukset Melcloud.com palveluun, voit tehdä sen jo etukäteen.

  • Wlan yhteys IEEE 802.11b/g/n
  • Toimii kanavilla 1ch ~ 13ch (2412~2472 MHz)
  • Salaustapa AES
  • Tunnistustapa WPA2-PSK
  • Virrankulutus 2w

Mitsubishi AP25 arvostelu

Malli MUZ-AP25VGH on verrattu allaolevassa taulukossa muiden valmistajien perusmallistoon, jotka ovat saatavilla kauttamme. Lämmityskäytössä AP 25 ei ole erityisen suorituskykyinen, mutta wifitoimintonsa ansiosta se on silti loistava mökkikäyttöön.

Pienessä tehotarpeessa sen hyötysuhde voidaan olettaa parhaimmaksi, koska kompressori on verrattain pienitehoinen. Tästä on osviittaa SCOP EU lukemassa, joka on mitattu muita alhaisemmalla teholla saaden parempi vuosihyötysuhde.

Suosittelemme, että lämmityskäytössä Mitsubishi Electric AP25 valitaan pieneen mökkiin (esim. 80m2), jossa sen pääasiallinen käyttötarkoitus on talvinen ylläpitolämmitys, sekä kesäinen mukavuusjäähdytys.


Eurovent

Vertailu

Vertailun pohjana käytämme Eurovent julkaisemaa mittaustietokantaa. Tilaamme sertifikaatit sieltä ja listaamme ne helpompaan muotoon allaolevaan taulukkoon.

Eurovent mittaukset ovat lakisääteisiä ja erittäin vertailukelpoisia, mutta vertailua eri teholuokkien kesken tulisi välttää. Testituloksia käytetään laitteiden energiamerkintöjen luomiseen Euroopan markkina-alueelle.

Vertailutaulukossa vasemmanpuoleinen sarake on aina tämän sivun laite ja tähtimerkintä osoittaa, mikä laite suoriutui parhaiten.

Tehoalueet +7C ulkolämpötilassa, EN 14511 standardi
Malli
Riviä vastaava malli. Linkistä pääset siirtymään laitteen omalle sivulle.
Mitsubishi AP25Toshiba Shorai 10Panasonic CZ25
Nimellinen lämmitysteho ja nimellishyötysuhde (COP)
Kun laitetta käytetään nimellisteholla, sillä saavutetaan mitattu hyötysuhde.
3.2 kw3.2 kw☆ 3.4 kw
+6%
4.10 4.27
+4%
☆ 4.66
+14%
Pienin lämmitysteho ja vastaavuus neliömetreissä
Pienempi minimiteho mahdollistaa laitteen toimimisen ilman, että se alkaa käymään katkoittaisesti. Katkokäynti aiheuttaa selkeää hyötysuhteen laskua ilmoitetusta arvosta ja joskus myös sisälämpötilan heilahtelua.
1.0 kw
69m2
☆ 0.8 kw
-20%
55m2
0.9 kw
-10%
62m2
Suurin lämmitysteho ja vastaavuus neliömetreissä
Suurempi maksimiteho on yleensä merkki hyvästä suorituskyvystä, kun pakkanen laskee hieman nollan alapuolelle. Iso maksimiteho hyödyttää erityisesti suurien tilojen ylläpitolämmityksessä (sisälämpötila alle +15C).
4.1 kw
281m2
4.8 kw
+17%
329m2
☆ 5.2 kw
+27%
357m2
Eurovent hyötysuhdemittaus -10C ulkolämpötilassa
Mitsubishi AP25Toshiba Shorai 10Panasonic CZ25
Asetettu lämmitysteho ja mitattu hyötysuhde (tehokentässä linkki sertifikaattiin)
Laite asetetaan tuottamaan edellytetty teho, jossa sen hyötysuhde mitataan. Huom. Laite voi pystyä suurempaankin tehokkuuteen, kyseessä ei ole siten maksimiteho. Hyötysuhteeseen otetaan huomioon sulatukset, mutta ulkoyksikön pohjapellin lämmitysvastus kytketään irti.
2.4 kw
57m2
Ei ilmoitettu2.8 kw
66m2
☆ 2.60 Ei ilmoitettu2.32
Eurovent testi valmistajan ilmoittamassa alhaisimmassa pakkasrajassa
Mitsubishi AP25Toshiba Shorai 10Panasonic CZ25
Laskennallinen teho -20C
Arvioitu teho -20C, joka lasketaan liukuvasti -10C ja alimman toimintalämpötilan välillä. Samaa laskutapa kuin energiamerkinnässä. Käytetään vertailussa, jos alin mittauslämpötila ei ole sama koneiden kesken.
☆ 2.2 kw
38m2
Ei ilmoitettu2.0 kw
34m2
Ilmoitettu alhaisin toimintalämpötila, mitattu maksimiteho ja hyötysuhde
Laite asetetaan toimimaan suurimmalla teholla alhaisimmassa valmistajan ilmoittamassa toimintalämpötilassa.Lukemia ei voi verrata 1:1, sillä eri tehoilla ja eri ulkolämpötilassa arvoissa on luontaista hajontaa.
☆ -20 C
+33%
-15 C☆ -20 C
+33%
☆ 2.2 kw
+47%
1.5 kw2.0 kw
+33%
2.20
+18%
☆ 2.25
+20%
1.87
Vuosittaiset hyötysuhteet eli SCOP arvot, EN 14825
Mitsubishi AP25Toshiba Shorai 10Panasonic CZ25
SCOP -10C ilmastovyöhykkeellä (Strasbourg)
Jos laitetta käytetään lämmityskauden yli lauhan ilmastovyöhykkeen rakennuksessa (kirein pakkanen -10C), voidaan laskea koko vuoden keskimääräinen hyötysuhde.
☆ 4.70
+15%
4.60
+12%
4.10
SCOP -22C ilmastovyöhykkeellä (Helsinki)
Jos laitetta käytetään lämmityskauden yli kylmän ilmastovyöhykkeen rakennuksessa (kirein pakkanen -22C), voidaan laskea koko vuoden keskimääräinen hyötysuhde. Laitetta ei yleensä käytetä testien tavalla maksimipuhalluksella ympäri vuoden, joten kodissa toteutuva vuosihyötysuhde jää laskennallista alhaisemmaksi (2-3 välimaastossa).
Äänitasot sisäyksikössä
Mitsubishi AP25Toshiba Shorai 10Panasonic CZ25
Sisäyksikön pienimmän puhallusnopeuden äänitaso
Alhaisen puhallusnopeuden merkitys on erityisesti viilennyskäytössä, sillä hyvin pieni ilmavirtaus ei mahdollista suurta tehokkuutta. Se usein riittää kuitenkin yksittäisen huoneen viilennystarpeisiin.
☆ 19 dbA
-30%
27 dbA21 dbA
-22%
Vertailuindeksi keskitason puhallusnopeudelle. Pienempi luku = hiljaisin tosikäytössä
Lämmityskäytössä tavoitellaan tehoja, jotka edellyttävät puhallustason pitämistä kohtuullisena. Valmistajien puhallusasetuksissa on kuitenkin pieniä eroavaisuuksia, joten olemme tehneet sitä varten vertailuindeksin noin 400m3/h puhallusnopeuksista (m3/h/dbA).
0.078 dbA / m3/h0.078 dbA / m3/h☆ 0.059 dbA / m3/h
-24%
Muut yleiset vertailukelpoiset asiat
Mitsubishi AP25Toshiba Shorai 10Panasonic CZ25
Maahantuojan takuun pituus
Maahantuojan myöntämä takuu laitteelle.
3 vuotta
+50%
2 vuotta☆ 4 vuotta
+100%
Kompressoriteho
Isompi kompressori madaltaa ulkoyksikön äänitasoja, koska mäntien kierrosnopeus on alhaisempi. Sillä on usein myös vaikutusta kovan pakkasen suorituskykyyn käytännön olosuhteissa.
470 w715 w
+52%
☆ 900 w
+91%
Sisäyksikön vaatima asennustila alareunasta kattoon
Sisäyksikköä ei voi sijoittaa tätä mittaa ahtaampaan välikköön. Jos katossa on verhokisko tai verholauta, otetaan mitta siitä. Pienempi koko mahdollistaa useampia sijoitteluvaihtoehtoja.
☆ 35 cm
-3%
36 cm36 cm
Sisäyksikön pinta-ala edestäpäin katsottuna
Lukeman avulla voidaan vertailla eri sisäyksiköiden kokoeroja. Pienempi on yleensä huomaamattomampi.
0.239 m2
-7%
☆ 0.234 m2
-9%
0.257 m2
Aito takkatoiminto
Jos laitetta voidaan käyttää puhaltimena ilman, että lämmitystoiminto pitää kytkeä pois päältä, siinä on aito takkatoiminto. Pelkkä puhallustila ei siis ole sama asia.
EiEiEi

Mitsubishi AP35 arvostelu

Malli MUZ-AP35VGH on verrattu allaolevassa taulukossa muiden valmistajien perusmallistoon, jotka ovat saatavilla kauttamme. AP 35 nostaa lämmityskäytössä hieman maksimitehoa alemmasta teholuokasta (4,1 -> 4,6). Jäähdytysteho on kuitenkin selvästi suurempi, eli ihanteellinen valinta kovempaan jäähdytystarpeeseen.

Aurinkoisella paikalla se pystyy kumoamaan sisätilojen kuumumista selvästi AP25 tehokkaammin. Lisäksi lämmitystehonsa puolesta se on varsin hyvä ratkaisu rivitaloasuntoon tai omakotitalon yläkerran lämpöpumpuksi.

Wifitoiminto on silloin kätevä, voit laittaa yläkerran jäähdytyksen päälle alakerran sohvalta käsin. Vaihtoehtoisesti kesälomalle lähtiessäsi pistät mökin jäähdytyksen päälle vaikkapa puolestavälistä matkantekoa.

Suosittelemme AP sarjasta tätä teholuokkaa, kun tarkoituksena on lämmittää ja jäähdyttää tavanomaista asuntoa tai mökkiä. Jos mökillä oleillaan paljon ja siinä on heikohko eristys (esim. ohut hirsiseinä), kannattaa tutustua Mitsubishi LN mallisarjaan.


Eurovent

Vertailu

Vertailun pohjana käytämme Eurovent julkaisemaa mittaustietokantaa. Tilaamme sertifikaatit sieltä ja listaamme ne helpompaan muotoon allaolevaan taulukkoon.

Eurovent mittaukset ovat lakisääteisiä ja erittäin vertailukelpoisia, mutta vertailua eri teholuokkien kesken tulisi välttää. Testituloksia käytetään laitteiden energiamerkintöjen luomiseen Euroopan markkina-alueelle.

Vertailutaulukossa vasemmanpuoleinen sarake on aina tämän sivun laite ja tähtimerkintä osoittaa, mikä laite suoriutui parhaiten.

Tehoalueet +7C ulkolämpötilassa, EN 14511 standardi
Malli
Riviä vastaava malli. Linkistä pääset siirtymään laitteen omalle sivulle.
Mitsubishi AP35Toshiba Shorai 13Panasonic CZ35
Nimellinen lämmitysteho ja nimellishyötysuhde (COP)
Kun laitetta käytetään nimellisteholla, sillä saavutetaan mitattu hyötysuhde.
4.0 kw☆ 4.2 kw
+5%
4.0 kw
3.88 3.89 ☆ 4.08
+5%
Pienin lämmitysteho ja vastaavuus neliömetreissä
Pienempi minimiteho mahdollistaa laitteen toimimisen ilman, että se alkaa käymään katkoittaisesti. Katkokäynti aiheuttaa selkeää hyötysuhteen laskua ilmoitetusta arvosta ja joskus myös sisälämpötilan heilahtelua.
1.3 kw
89m2
☆ 0.8 kw
-38%
55m2
0.9 kw
-31%
62m2
Suurin lämmitysteho ja vastaavuus neliömetreissä
Suurempi maksimiteho on yleensä merkki hyvästä suorituskyvystä, kun pakkanen laskee hieman nollan alapuolelle. Iso maksimiteho hyödyttää erityisesti suurien tilojen ylläpitolämmityksessä (sisälämpötila alle +15C).
4.6 kw
316m2
5.3 kw
+15%
364m2
☆ 6.7 kw
+46%
460m2
Eurovent hyötysuhdemittaus -10C ulkolämpötilassa
Mitsubishi AP35Toshiba Shorai 13Panasonic CZ35
Asetettu lämmitysteho ja mitattu hyötysuhde (tehokentässä linkki sertifikaattiin)
Laite asetetaan tuottamaan edellytetty teho, jossa sen hyötysuhde mitataan. Huom. Laite voi pystyä suurempaankin tehokkuuteen, kyseessä ei ole siten maksimiteho. Hyötysuhteeseen otetaan huomioon sulatukset, mutta ulkoyksikön pohjapellin lämmitysvastus kytketään irti.
2.9 kw
69m2
Ei ilmoitettu3.6 kw
85m2
☆ 2.70 Ei ilmoitettu2.19
Eurovent testi valmistajan ilmoittamassa alhaisimmassa pakkasrajassa
Mitsubishi AP35Toshiba Shorai 13Panasonic CZ35
Laskennallinen teho -20C
Arvioitu teho -20C, joka lasketaan liukuvasti -10C ja alimman toimintalämpötilan välillä. Samaa laskutapa kuin energiamerkinnässä. Käytetään vertailussa, jos alin mittauslämpötila ei ole sama koneiden kesken.
2.4 kw
41m2
Ei ilmoitettu☆ 2.8 kw
48m2
Ilmoitettu alhaisin toimintalämpötila, mitattu maksimiteho ja hyötysuhde
Laite asetetaan toimimaan suurimmalla teholla alhaisimmassa valmistajan ilmoittamassa toimintalämpötilassa.Lukemia ei voi verrata 1:1, sillä eri tehoilla ja eri ulkolämpötilassa arvoissa on luontaista hajontaa.
☆ -20 C
+33%
-15 C☆ -20 C
+33%
2.4 kw
+9%
2.2 kw☆ 2.8 kw
+27%
☆ 2.30
+23%
☆ 2.30
+23%
1.87
Vuosittaiset hyötysuhteet eli SCOP arvot, EN 14825
Mitsubishi AP35Toshiba Shorai 13Panasonic CZ35
SCOP -10C ilmastovyöhykkeellä (Strasbourg)
Jos laitetta käytetään lämmityskauden yli lauhan ilmastovyöhykkeen rakennuksessa (kirein pakkanen -10C), voidaan laskea koko vuoden keskimääräinen hyötysuhde.
☆ 4.60
+12%
☆ 4.60
+12%
4.10
SCOP -22C ilmastovyöhykkeellä (Helsinki)
Jos laitetta käytetään lämmityskauden yli kylmän ilmastovyöhykkeen rakennuksessa (kirein pakkanen -22C), voidaan laskea koko vuoden keskimääräinen hyötysuhde. Laitetta ei yleensä käytetä testien tavalla maksimipuhalluksella ympäri vuoden, joten kodissa toteutuva vuosihyötysuhde jää laskennallista alhaisemmaksi (2-3 välimaastossa).
Äänitasot sisäyksikössä
Mitsubishi AP35Toshiba Shorai 13Panasonic CZ35
Sisäyksikön pienimmän puhallusnopeuden äänitaso
Alhaisen puhallusnopeuden merkitys on erityisesti viilennyskäytössä, sillä hyvin pieni ilmavirtaus ei mahdollista suurta tehokkuutta. Se usein riittää kuitenkin yksittäisen huoneen viilennystarpeisiin.
☆ 19 dbA
-21%
24 dbA21 dbA
-13%
Vertailuindeksi keskitason puhallusnopeudelle. Pienempi luku = hiljaisin tosikäytössä
Lämmityskäytössä tavoitellaan tehoja, jotka edellyttävät puhallustason pitämistä kohtuullisena. Valmistajien puhallusasetuksissa on kuitenkin pieniä eroavaisuuksia, joten olemme tehneet sitä varten vertailuindeksin noin 400m3/h puhallusnopeuksista (m3/h/dbA).
0.071 dbA / m3/h
-1%
0.072 dbA / m3/h☆ 0.059 dbA / m3/h
-18%
Muut yleiset vertailukelpoiset asiat
Mitsubishi AP35Toshiba Shorai 13Panasonic CZ35
Maahantuojan takuun pituus
Maahantuojan myöntämä takuu laitteelle.
3 vuotta
+50%
2 vuotta☆ 4 vuotta
+100%
Kompressoriteho
Isompi kompressori madaltaa ulkoyksikön äänitasoja, koska mäntien kierrosnopeus on alhaisempi. Sillä on usein myös vaikutusta kovan pakkasen suorituskykyyn käytännön olosuhteissa.
470 w715 w
+52%
☆ 900 w
+91%
Sisäyksikön vaatima asennustila alareunasta kattoon
Sisäyksikköä ei voi sijoittaa tätä mittaa ahtaampaan välikköön. Jos katossa on verhokisko tai verholauta, otetaan mitta siitä. Pienempi koko mahdollistaa useampia sijoitteluvaihtoehtoja.
☆ 35 cm
-3%
36 cm36 cm
Sisäyksikön pinta-ala edestäpäin katsottuna
Lukeman avulla voidaan vertailla eri sisäyksiköiden kokoeroja. Pienempi on yleensä huomaamattomampi.
0.239 m2
-7%
☆ 0.234 m2
-9%
0.257 m2
Aito takkatoiminto
Jos laitetta voidaan käyttää puhaltimena ilman, että lämmitystoiminto pitää kytkeä pois päältä, siinä on aito takkatoiminto. Pelkkä puhallustila ei siis ole sama asia.
EiEiEi

Mitsubishi AP50 arvostelu

50-teholuokka on tarkoitettu pääsääntöisesti isoon jäähdytystarpeeseen tai isojen yhtenäisten tilojen lämmitykseen (esim. varastot, hallit). Mikäli kohteessa ei ole mahdollista hyödyntää maksimipuhallusnopeutta (äänihaitta tai vedontunne), lämmityksellä lisätehon hyöty voi jäädä varsin vähäiseksi. Valintakriteerinä tehokas jäähdytys on kuitenkin hyvä argumentti.

Tämä teholuokka takaa erittäin varman ja nopean jäähdytyksen, esimerkiksi järjestäessäsi juhlatilaisuuden kotona, 50-sarjan jäähdytysteho ei mene polvilleen kohonneesta ihmismäärästä ja ruokien valmistamisesta.

Näinollen sen sijaan, että valittaisiin isoon omakotitaloon AP50 sen paremman lämmitystehon ansiosta (jäähdytyksen ollessa sivuseikka) verrattuna 35-teholuokkaan, silloin on paljon tarkoituksenmukaisempaa valita LN35!

Malli MUZ-AP50VGH on verrattu allaolevassa taulukossa Mitsubishin omaan mallistoon. Käytännössä voidaan sanoa, että LN sarja soveltuu parhaiten omakotitaloihin ja AP sarja toimistoihin/varastoihin 50-sarjassa lämpöpumppuna.

Huomaa, että tämän teholuokan koneessa myös ulkoyksikkö on isokokoisempi (ks. kuvaosio).


Eurovent

Vertailu

Vertailun pohjana käytämme Eurovent julkaisemaa mittaustietokantaa. Tilaamme sertifikaatit sieltä ja listaamme ne helpompaan muotoon allaolevaan taulukkoon.

Eurovent mittaukset ovat lakisääteisiä ja erittäin vertailukelpoisia, mutta vertailua eri teholuokkien kesken tulisi välttää. Testituloksia käytetään laitteiden energiamerkintöjen luomiseen Euroopan markkina-alueelle.

Vertailutaulukossa vasemmanpuoleinen sarake on aina tämän sivun laite ja tähtimerkintä osoittaa, mikä laite suoriutui parhaiten.

Tehoalueet +7C ulkolämpötilassa, EN 14511 standardi
Malli
Riviä vastaava malli. Linkistä pääset siirtymään laitteen omalle sivulle.
Mitsubishi AP50Mitsubishi LN50Mitsubishi SF50
Nimellinen lämmitysteho ja nimellishyötysuhde (COP)
Kun laitetta käytetään nimellisteholla, sillä saavutetaan mitattu hyötysuhde.
5.8 kw☆ 6.0 kw
+3%
5.8 kw
3.63
+6%
☆ 4.05
+19%
3.41
Pienin lämmitysteho ja vastaavuus neliömetreissä
Pienempi minimiteho mahdollistaa laitteen toimimisen ilman, että se alkaa käymään katkoittaisesti. Katkokäynti aiheuttaa selkeää hyötysuhteen laskua ilmoitetusta arvosta ja joskus myös sisälämpötilan heilahtelua.
☆ 1.4 kw
-22%
96m2
1.8 kw
123m2
☆ 1.4 kw
-22%
96m2
Suurin lämmitysteho ja vastaavuus neliömetreissä
Suurempi maksimiteho on yleensä merkki hyvästä suorituskyvystä, kun pakkanen laskee hieman nollan alapuolelle. Iso maksimiteho hyödyttää erityisesti suurien tilojen ylläpitolämmityksessä (sisälämpötila alle +15C).
7.3 kw
501m2
☆ 8.7 kw
+19%
597m2
7.3 kw
501m2
Eurovent hyötysuhdemittaus -10C ulkolämpötilassa
Mitsubishi AP50Mitsubishi LN50Mitsubishi SF50
Asetettu lämmitysteho ja mitattu hyötysuhde (tehokentässä linkki sertifikaattiin)
Laite asetetaan tuottamaan edellytetty teho, jossa sen hyötysuhde mitataan. Huom. Laite voi pystyä suurempaankin tehokkuuteen, kyseessä ei ole siten maksimiteho. Hyötysuhteeseen otetaan huomioon sulatukset, mutta ulkoyksikön pohjapellin lämmitysvastus kytketään irti.
4.2 kw
100m2
6.0 kw
+43%
142m2
4.2 kw
100m2
2.40
+9%
☆ 2.60
+18%
2.20
Eurovent testi valmistajan ilmoittamassa alhaisimmassa pakkasrajassa
Mitsubishi AP50Mitsubishi LN50Mitsubishi SF50
Laskennallinen teho -20C
Arvioitu teho -20C, joka lasketaan liukuvasti -10C ja alimman toimintalämpötilan välillä. Samaa laskutapa kuin energiamerkinnässä. Käytetään vertailussa, jos alin mittauslämpötila ei ole sama koneiden kesken.
4.2 kw
+83%
72m2
☆ 5.1 kw
+122%
87m2
2.3 kw
39m2
Ilmoitettu alhaisin toimintalämpötila, mitattu maksimiteho ja hyötysuhde
Laite asetetaan toimimaan suurimmalla teholla alhaisimmassa valmistajan ilmoittamassa toimintalämpötilassa.Lukemia ei voi verrata 1:1, sillä eri tehoilla ja eri ulkolämpötilassa arvoissa on luontaista hajontaa.
-20 C☆ -25 C
+25%
-20 C
4.2 kw
+83%
☆ 4.7 kw
+104%
2.3 kw
☆ 1.90
+58%
1.80
+50%
1.20
Vuosittaiset hyötysuhteet eli SCOP arvot, EN 14825
Mitsubishi AP50Mitsubishi LN50Mitsubishi SF50
SCOP -10C ilmastovyöhykkeellä (Strasbourg)
Jos laitetta käytetään lämmityskauden yli lauhan ilmastovyöhykkeen rakennuksessa (kirein pakkanen -10C), voidaan laskea koko vuoden keskimääräinen hyötysuhde.
☆ 4.60
+7%
☆ 4.60
+7%
4.30
SCOP -22C ilmastovyöhykkeellä (Helsinki)
Jos laitetta käytetään lämmityskauden yli kylmän ilmastovyöhykkeen rakennuksessa (kirein pakkanen -22C), voidaan laskea koko vuoden keskimääräinen hyötysuhde. Laitetta ei yleensä käytetä testien tavalla maksimipuhalluksella ympäri vuoden, joten kodissa toteutuva vuosihyötysuhde jää laskennallista alhaisemmaksi (2-3 välimaastossa).
Ei ilmoitettu3.40 Ei ilmoitettu
Äänitasot sisäyksikössä
Mitsubishi AP50Mitsubishi LN50Mitsubishi SF50
Sisäyksikön pienimmän puhallusnopeuden äänitaso
Alhaisen puhallusnopeuden merkitys on erityisesti viilennyskäytössä, sillä hyvin pieni ilmavirtaus ei mahdollista suurta tehokkuutta. Se usein riittää kuitenkin yksittäisen huoneen viilennystarpeisiin.
28 dbA
-7%
☆ 27 dbA
-10%
30 dbA
Vertailuindeksi keskitason puhallusnopeudelle. Pienempi luku = hiljaisin tosikäytössä
Lämmityskäytössä tavoitellaan tehoja, jotka edellyttävät puhallustason pitämistä kohtuullisena. Valmistajien puhallusasetuksissa on kuitenkin pieniä eroavaisuuksia, joten olemme tehneet sitä varten vertailuindeksin noin 400m3/h puhallusnopeuksista (m3/h/dbA).
0.077 dbA / m3/h
-3%
☆ 0.067 dbA / m3/h
-15%
0.079 dbA / m3/h
Muut yleiset vertailukelpoiset asiat
Mitsubishi AP50Mitsubishi LN50Mitsubishi SF50
Maahantuojan takuun pituus
Maahantuojan myöntämä takuu laitteelle.
2 vuotta2 vuotta☆ 3 vuotta
+50%
Kompressoriteho
Isompi kompressori madaltaa ulkoyksikön äänitasoja, koska mäntien kierrosnopeus on alhaisempi. Sillä on usein myös vaikutusta kovan pakkasen suorituskykyyn käytännön olosuhteissa.
900 w☆ 1200 w
+33%
900 w
Sisäyksikön vaatima asennustila alareunasta kattoon
Sisäyksikköä ei voi sijoittaa tätä mittaa ahtaampaan välikköön. Jos katossa on verhokisko tai verholauta, otetaan mitta siitä. Pienempi koko mahdollistaa useampia sijoitteluvaihtoehtoja.
☆ 35 cm
-5%
☆ 35 cm
-5%
37 cm
Sisäyksikön pinta-ala edestäpäin katsottuna
Lukeman avulla voidaan vertailla eri sisäyksiköiden kokoeroja. Pienempi on yleensä huomaamattomampi.
☆ 0.239 m2
-12%
0.273 m2☆ 0.239 m2
-12%
Aito takkatoiminto
Jos laitetta voidaan käyttää puhaltimena ilman, että lämmitystoiminto pitää kytkeä pois päältä, siinä on aito takkatoiminto. Pelkkä puhallustila ei siis ole sama asia.
EiEiEi
Mitsubishi AP
Sisäyksikön esittelymalli
Mitsubishi AP huoltovideo
Mitsubishi AP huoltovideo
toista
Mitsubishi AP esittely
Mitsubishi AP esittely
toista

Mitsubishi AP50
AP50 ulkoyksikkö
Mittapiirros

Sisä: MSZ-AP25VG

Ulko: MUZ-AP25VGH

Maksimiteho 4,1kw

SCOP (Lauha) 4,7

Energialuokka A++

Maksimiteho 3,4kw

SEER 8,6

Energialuokka A+++

Sisä: MSZ-AP35VG

Ulko: MUZ-AP35VGH

Maksimiteho 4,6kw

SCOP (Lauha) 4,6

Energialuokka A++

Maksimiteho 3,8kw

SEER 8,6

Energialuokka A+++

Sisä: MSZ-AP50VG

Ulko: MUZ-AP50VGH

Maksimiteho 7,3kw

SCOP (Lauha) 4,6

Energialuokka A++

Maksimiteho 5,4kw

SEER 7,4

Energialuokka A++

p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Copyright 2018 Lämpötilamestarit Oy, kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään
Lataa Acrobat Reader