logo

Daikin Sensira Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu esimerkiksi kerrostaloasuntoon

Sensira on Daikinin perustason lämpöpumppu, jossa on erinomaiset suoritusarvot etenkin viilennyskäytössä. Siinä on tehokas 870W kompressori, jonka ansiosta ulkoyksikön äänitaso on saatu todella matalaksi. Kuorien saumakohtiin on tämän lisäksi asennettu tiviistenauhat, jotka estävät ylimääräistä resonointia.

Sensira lyhyesti

  • Kompakti sisäyksikkö, vain 77cm leveä
  • Viilennysteho yltää 3.8kw saakka
  • Asennustilavaraus vain 32cm korkeussuunnassa
  • Sisäyksikön silent tila 20dbA
  • Hiljainen ulkoyksikkö, 46dbA (25-teholuokka)
  • Wifiadapterille asennustasku kannen alla
  • 3 vuoden tehdastakuu

Daikin Online Controller lisävarusteena

Daikin Online Controller

Daikinin sisäyksiköt voidaan nyt varustaa wifiohjaimella, jolloin saat mahdollisuuden käyttää laitettasi muualta käsin. Esimerkiksi asettaa jäähdytyksen kotiin päälle, kun olet lähtemässä toimistolta kotiin. Mikäli mökillä on internet yhteys ja wifi, pystyt valvomaan kotisi sisälämpötilaa ja asettamaan lämpöpumpun asetuksia aivan kuin olisit itse paikalla.

Etäohjaimessa on mahdollisuus myös energiakulutuksen tarkkailuun.

Valmistajien omat etäohjaimet ovat huomattavasti parempia ja luotettavia, kuin edellisen sukupolven yleismalliset etäohjaimet olivat, sillä ne kytketään suoraan piirikortin liittimeen. Sen seurauksena ohjain ja sisäyksikkö jakavat asetukset, eikä ohjain ole siten vain yhdensuuntainen kaukosäädin.

Nopea uniajastus kaukosäätimessä

Kaukosäätimestä voit laittaa muutamalla painalluksella viivästetyn sammutuksen esimerkiksi illalla. Painamalla kaksi kertaa OFF timer nappia, laite sammuu 2h kuluttua itsestään. Sama ajastus voidaan tehdä myös laitteen käynnistykselle ON timerin avulla.

Swing kompressori

Swing teknologia

Daikin käyttää kompressoritekniikkaa, jossa tavallinen rotaatiokompressorin luistilevy on korvattu heilurin tyyppisellä männällä.

Tämä ratkaisu on myös Sensirassa. Se pidentää käyttöikää ja yksinkertaistaa toteutusta, koska vastapainejousesta on päästy eroon. Toteutus myös vähentää painehäviötä, joka pääsisi kulkeutumaan luistin "ali" takaisin matalapainepuolelle (punaisesta kammiosta siniseen) perinteisessä rotaatiossa. Keksintö on Daikin patentoima.

Lisäetuna on madaltunut kompressorin äänitaso, jota liukupintaa vasten kovalla nopeudella hankaava luisti voi joskus aiheuttaa etenkin laitteen vanhetessa.

Uuden sukupolven puhallinmoottorit

Ulkokehämoottori

Sensira sisäyksikön puhaltimessa on uudenlainen kehämagneettimoottori, missä on laadukkaampi laakerointi ja lyhyempi pakkauskoko kuin standardimoottoreissa.Tämän ansiosta laitteen leveys on tavallista kapeampi, vaikka lämmönvaihdin on edelleen saman kokoinen kuin muilla.

Uudessa ratkaisussa on laitettu kestomagneetti ympyränmuotoiseen kehään suoraan puhaltimeen kiinni. Standardimoottorissa magneetti on pitkän metalliakselin ympärillä, joka vaatii lisää tilaa ja akseliin muodostuu käämien vaikutuksesta sähkövaraus, joka syövyttää kuulalakerien pintaa lyhentäen niiden potentiaalista elinkaarta.

Daikinin kehittämässä ratkaisussa tätä akselia ei ole lainkaan, vaan se on saatu pois moottorin vaikutusalueelta.

Edelläkävijä R32 teknologiassa

R32 Daikin

Daikin on ollut edelläkävijänä R-32 käyttöönotossa, jonka se valjasti 2012 silloiseen Ururu Sarara mallistoonsa 6 vuotta sitten. Muut valmistajat uudistivat tuotantonsa vasta vuonna 2018, ympäristömääräysten siihen pakottamana.

Kyseessä on fluorattu hiilivety (HFC), joka päästökerroin on nelinkertaisesti edellisen sukupolven kylmäainetta (r410a) parempi ympäristölle.

R32 kylmäaine erottaa myöskin kätevästi heikkotasoisen vanhan tekniikan uudesta. Se on hyvä ensimmäinen silmäys siihen, onko tuote enää nykyaikainen vai vanhaa sukupolvea.

Voimaantulleet EU kylmä-ainekiintiöt korottavat automaattisesti edellisen sukupolven kylmäaineen hintaa, joka tekee laitevanhuksista varsin kalliita huoltaa.


Sensira kerrostaloasunnossa
Sensira kerrostaloasunnossa
Sensira ulkoyksikkö
Sensira ulkoyksikkö
Sensira sisäyksikkö
Sensira sisäyksikkö
p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader