logo

Daikin Stylish Nepura

Daikin Stylish Nepura design ilmalämpöpumppu

Daikin Stylish ei jätä kirjaimellisesti kylmäksi vaativaakaan asiakasta.Nepura tuoteperheen mukana 2024 uudistui myös Stylish mallisto.

Kauneutta korostaa sen pieni koko, joka vastaa lähes mikroskooppiseksi kutistettua Daikin Comforaa.

Stylish cool mallisarja kerrostaloihin

Yläpalkissa olevat Stylish Cool mallit ovat kerrostaloikonilla varustettuja (25 ja 35). Ne ovat edullisempia kuin Nepura mallisto ja erinomaisia pelkkään viilennyskäyttöön. Omakotitaloon tai rivitaloon cool mallia ei yleensä kannata ottaa edes maalämpötalouteen, koska lämmityskäyttö voi tulla tarpeeseen mukavuussyistä tai keskuslämmittimen laitevian yhteydessä.

Daikin Stylish N sisäyksikön edut

 • Reddot ja IFI design palkinnot (ja sisäyksikkö myös mustana)
 • Lämpökamera suuntaa ilmavirtaa ja tasaa lämpöeroja
 • Asennettavissa 32cm korkeaan tilavaraukseen
 • Lämmitystehon kompensointi ulkolämpötilan mukaan
 • Kolminkertainen ilmansuodatus eli karkea + lisäsuodatin + Flash Streamer
 • Takkatoiminnallisuus
 • Onecta etähallinta
 • Valmistus euroopassa
 • Liukuva lämpötilansäätö 10-30C välillä
 • Puhalluksen suuntaus kaukosäätöisenä vaaka- ja pystyasennossa
 • Viikkoajastin

Nepura-tuoteperheen ulkoyksikön edut

 • Mitattua suorituskykyä, -22C pakkasella 3.6kw lämpötehoa!
 • Sulatusvesi tulee hallitusti nyt vain yhdestä kohdasta
 • Viemäröinnin saattolämmityksen energiatehokas ohjaus
 • Valmius viemäriliitokseen
 • Älykkäästi ohjautuva jäänesto
 • Uudistettu kompressori jousivaimentimilla
 • Daikin patentoima swing-kompressori

Daikin Stylish esitteet ja ohjeet:

Mikä Stylish teholuokka on sopivin minulle?

Oikealla olevista mitoituspalkeista pystyt näkemään yhdellä silmäyksellä sopivat teholuokat. Ainoastaan Stylish 30 niistä soveltuu lämmitykseen, mutta se on ison kompressorin ansiosta myös tehokkain viilennyskonekin.

Esitteissä olevat neliömitoitukset eivät ole keskenään vertailukelpoisia, joten muodostamme lukemat laskemalla ne samalla tavalla kaikille laitteille vertailun parantamiseksi.

Stylish on helppo huoltaa


Daikin Stylish sisäyksikkö

Stylish malliston kaikki sisäyksiköt ovat teknisesti samanlaiset ja niiden eroavaisuudet liittyvät ulkoyksikköön. Kaikissa niissä on matala 19dbA äänitaso pienimmällä puhallusnopeudella ja ilmavirta levittyy samoilla nopeuksilla.

Yläpalkin valinta on siis olennaisesti ulkoyksikön valintaa.

Stylish design palkinto

Palkittua designia

Erittäin tyylikäs sisäyksikön muotokieli on julkistettu alunperin 2017, jolloin se huomioitiin arvokkaalla IFI Good Design palkinnolla. Palkinnon saadakseen laitteessa on oltava erilaisia korosteita, teknistä hienoutta ja sulavalinjaisuutta. Seuraavana vuonna se voitti myös arvostetun Reddot Design ykkössijan innovatiivisesta muotoilustaan.

Sisäyksiköistä se on kenties ainoita joilla on molemmat palkinnot hallussaan. Jotkin maahantuojat saattavat kutsua möhkäleitään "design" koneiksi vaikkapa pelkästään värivalikoiman takia, mutta laitteet on jollain tavalla laitettava järjestykseen oikeat ja "äidin mielestä" design mallit, palkinnot ovat hyvä keino siihen.

Stylish vs LN koko

Pieni on aina kaunista

Palkintojen saaminen voi jäädä kiinni siitä, että sisäyksikkö on liian iso ja hyökkää seinältä katsojan silmään. Esimerkkinä kuvassa taustalla on tavallinen sisäyksikkömalli ja palkittu sisäyksikkömalli, ero on merkittävä.

Lämpötilamestarien erityismaininnan annamme Stylishille siitä, että koneen tyyppikilvet on kannen alla piilossa. Yleensä varoitustarrat ovat koneen kyljissä painatettuna ja saat katsella niitä sohvalta joka päivä.

Stylish lämpökamera

stylish pintalämpötilatutka

Yhdistettynä Coanda-siivekkeisiin, puhallus suuntautuu itsestään juuri sinne mihin sitä tarvitaan. Toiminto toimii jäähdytyksessä käänteisesti, kuumimpia pintoja koitetaan viilentää ensin.

Älykäs lämpöanturi Daikin Stylish koneen alalaidassa tunnistaa pintalämpötilat huoneessa ja säätää puhalluksen suuntausta siten, että lämpöerot tasaantuisivat mahdollisimman hyvin. Huone jaetaan 64 sektoriin, joiden lämpösäteilyn tasoa vertaillaan toisiinsa.

Anturi pystyy siten päättelemään huoneen lämpötiloja muutenkin, kuin lämpöanturin avulla. Se on suunniteltu parantamaan asumisviihtyvyyttä.

Daikin aito takkatoiminto Stylish mallissa

Takkatoiminto

Aidolla takkatoiminnolla tarkoitetaan sisäyksikön omatoimista puhaltimena toimimista tilanteessa, jossa takan käyttö muutoin sammuttaa yksikön. Sisäyksikkö jatkaa siis puhallusta itsestään, kun takka tuottaa lämmön taloon.

Stylish sisäyksikkö tunnistaa huoneilman kohoavan lämmön ja korottaa puhallusnopeutta automaattisesti, mitä enemmän takan lämpöä on huoneilmassa. Puhallus hiljenee vastaavasti itsestään, kun takan lämpö hiipuu ja näin vältetää häiritsevää vedontuntua myöhemmin.

Huom. Edellisen sukupolven takkatoiminnolla tarkoitettiin puhallintilaa, joka pitää aina erikseen käydä laittamassa päälle ja pois jokaisen takkalämmityksen yhteydessä. Epäaito takkatoiminto on siis vain huonetta jäähdyttävä, eikä lämpöä ylläpitävä toiminto!


Daikin Flash Streamer

Flash Streamer ilmanpuhdistin

Stylish Flash Streamer kykenee hajoittamaan viruksia, siitepölyä, kasvustoa ja eloperäisiä allergeeneja huoneilmasta sähkösuodattimen avulla. Suodatin muodostaa elektronisuihkun, joka varaa happi- ja typpimolekyylejä, mitkä kulkeutuvat muun ilmavirran mukaan varautuneena. Kohdatessaan esim. siitepölyn, varautunut molekyyli tuhoaa siitepölyn kuorirakennetta.

Viikkoajastin

Daikin Stylish voidaan ajastaa 1-4 toimintoa jokaiselle seitsemälle viikonpäivälle. Ajastimen kautta muutettavat toiminnot ovat:

 • Päälle/pois
 • Lämpötilatavoite
 • Kellonaika

Ajastin on helppokäyttöinen ja se on hyödyllinen esimerkiksi yöaikaiseen lämpötilan pudotukseen tai päivittäiseen lämmönlevitykseen. Myös toimistossa voidaan panostaa energiansäästöön jäähdytyskäytön kohdistamisessa työaikoihin.

Daikin Stylish patentoidut uuden sukupolven puhallinmoottorit

Ulkokehämoottori

Mainio ratkaisu Stylish puhallinmoottorissa on säilynyt ennallaan. Puhaltimen päädyssä ympyränmallinen kestomagneetti kiertää moottorin kehää kuin maglev tyyppinen juna ja takaa normaalia pidemmän käyttöiän.

Standardimoottori vaatii akselin ja 2 laakeria. Se on ensinnäkin tilatehottomampi ja akseliin muodostuu sähkövaraus joka syövyttää herkästi kuulalakerien pintaa lyhentäen niiden potentiaalista elinkaarta. Akseli muodostaa myös vipuvarren kuormittaen laakereita.

Daikin patentoimassa ratkaisussa on noin 20kpl liikkuvia osia vähemmän, koska siinä ei ole ainuttakaan kuulalaakeria!

Daikin Stylish Onecta

Daikin Online Controller

Stylish sisältää wifiohjaimen, jolloin saat mahdollisuuden käyttää laitettasi muualta käsin.

Esimerkiksi asettaa jäähdytyksen kotiin päälle, kun olet lähtemässä toimistolta kotiin.

Etäohjaimessa on mahdollisuus myös energiakulutuksen tarkkailuun ja paljon muuta kivaa.

Sävyvaihtoehdot

Sävyvaihtoehtoja

Nyt nordic sisäyksikköön on saatavana musta sävyvaihtoehto valkoisen sijaan. Jäähdytysversioon on saatavana myös muitakin.

Vaihtoehtoiset sävyt viilennyskäytön laitteisiin ovat tumma puujäljitelmä ja musta-hopea.

Stylish Coanda siiveke

Coandailmiö on kaarevan esineen aiheuttama vetovoima ilmavirralle. Stylish siiveke on muista laitteista poikkeava, sillä se on paksu ja muistuttaa lentokoneen siipeä.

Ilmavirta imeytyy sen ansiosta tarkasti siivekkeen ohjaamaan suuntaan, joka näkyy kuvaamassamme videossa tehdaskierroksella.


Daikin Stylish N ulkoyksikkö

Nepura-tuoteperheen kaikki sisäyksikkömallit käyttävät samaa fyysistä ulkoyksikköä, josta tehoa puristetaan ulos riippuen sisäyksikön kyvystä vastaanottaa sitä. Tämä on mahdollistanut massatuotannon ja sitä kautta saat samalla hinnalla enemmän ominaisuuksia kuin muuten voisit saada.

Swing kompressori Stylish ulkoyksikössä

Swing teknologia

Daikin Perferassa on kompressoritekniikka, jossa tavallinen rotaatiokompressorin luistilevy on korvattu heilurin tyyppisellä männällä.

Tämä toteutus pidentää käyttöikää ja vähentää vikaantuvia osia, koska siinä ei ole vastapainejousta. Se myös vähentää painehäviötä, joka pääsee kulkeutumaan luistin "ali" takaisin matalapainepuolelle (punaisesta kammiosta siniseen) perinteisessä rotaatiossa. Daikin on ensimmäisenä sen kehittänyt ja patentoinut.

Lisäetuna on madaltunut kompressorin äänitaso, jota liukupintaa vasten kovalla nopeudella hankaava luisti voi joskus aiheuttaa etenkin laitteen vanhetessa.

Sulaveden ohjain sisäänrakennettuna

Moneen ilmalämpöpumppuun ostetaan erillisvarusteena sulaveden ohjain, joka keskittää talviaikaan valuvan sudatusveden ulkoyksiköstä yhteen pisteeseen.

Tämä on nyt sisäänrakennettuna Daikin Stylish N mallin ulkoyksikössä, joka on ainutlaatuinen ominaisuus.

Jäänesto on toteutettu innovatiivisella elementillä, mitä ohjataan älykkäästi päälle vain sillä hetkellä kun laite sulattaa.

Viemäröintiliitos optiona

Halutessasi voit viemäröidä Stylish ulkoyksikön veden joko tavallisella viemäriliitoksella tai Daikin liittimellä. Stylish omassa liittimessä on se etu, että siinä on sulanapitokaapelille sivuyhde valmiina. Se myöskin kiinnittyy tukevasti ohjaimeen.

Viemäröinnin toteutustapa on tärkeää, joten olethan yhteydessä meihin jos haluat sellaisen toteuttaa asiakkaanamme.

Daikin Stylish kompressorin parannukset

Ulkoyksikössä on edelleen tehoiltaan poikkeuksellisen suuri 1300W kompressori, mutta sitä on jatkokehitetty entistä hiljaisemmaksi kaikilla kierrosalueilla.

Daikin Nepura tuoteperheessä tullaan nauttimaan paremman sisäilman lisäksi erittäin hiljaisesta ulkoyksiköstä, jossa kompressorin värinöitä poistetaan uudella menetelmällä heti laitteen sisällä.

Kompressorissa on pelkkien kumivaimentimien lisäksi kierrejouset, jotka eivät ole alttiita kylmän ulkolämpötilan tuomille muutoksille vaimennuksessa, kuten kumimassan kanssa tuppaa käymään.

Tämä parantaa laitteen asennusmahdollisuuksia seinätelineelle, joka on normaalisti poissuljettu tehokkaiden koneiden kanssa.

Valmistus euroopassa

Daikin tehdas

Vaikka Daikin on Japanilainen merkki, se hyödyntää toiminnassaan paikallista osaamista.

Daikin valmistaa muista poiketen pohjoiseen suunnatut lämpöpumput euroopassa. Huippumoderni tehdas ja tuotekehitysyksikkö sijaitsee Tšekeissä.

Maailmanluokan tuotekehitystä varten sinne on rakennettu peräti 17 eri laboratorioyksikköä, jossa lämpöpumppujen ominaisuuksia hiotaan, kuten Stylish 30 mallisarjassa on tehty.

Saat innovatiivista teknologiaa ja tuet EU sisämarkkinoiden teollisuutta.

p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader