logo

Daikin Stylish Ilmalämpöpumppu

Niin kauan kuin tavaraa riittää, Stylish 30H normaali 2890€ hinta nyt kaiken sisältävällä Mestariasennuksella 2590€!

Designia pohjolaan

Stylish on varma valinta sinulle joka vaadit ilmalämpöpumpulta tyylikkyyttä ja yhteensopivuutta ajattoman sisustuksen kanssa, kuitenkaan arktista tehokkuutta unohtamatta. Daikin Stylish korvaa malliston vanhemman desing mallin, Daikin Emuran.

Siinä missä kilpailevat valmistajat tehoja lisätessään ovat kasvattaneet sisäyksiköiden fyysistä kokoa, Daikin kulkee vastavirtaan ja kehittää ilmalämpöpumppujensa tekniikkaa niin, että pienemmällä koolla saadaan samat, tai jopa paremmat tehot. Stylish 30 yltää lähes superkoneen Perfera 40 tehoihin!

COOL mallisarja esimerkiksi kerrostaloon

Suomessa on saatavana myös pelkästään viilennyskäyttöön tarkoitetut COOL versiot, joiden käyttötarkoitus on pääasiassa kerrostaloasuntojen viilennys. Näissä on lämmönvaihtimen sivuritilä suojana, tukevampi alustapelti parvekeasennusta varten sekä kaukosäätimestä voidaan kytkeä pysyvästi lämmitystoiminto pois valikosta.

Daikin Stylish lyhyesti

 • Palkittu sisäyksikön Design, nyt myös mustana
 • Erittäin suorituskykyinen, A+++ energialuokituksella.
 • Daikin Online Controller vakiona (wifiohjain)
 • Hiljainen 19dbA sisäyksikkö lämmityksellä (silent mode)
 • Sulatusvastukseton ulkoyksikkö (roikkuva lämmönvaihdin)
 • Aito takkatoiminto
 • R32 kylmä-aine ja Swing kompressori
 • Sisäyksikön puhaltimen pitkäikäinen kehämagneetti-moottori
 • Infrapunasensori
 • Hajunpoistosuodatin (Flash Streamer)
 • Viikkoajastin
 • Liukuva lämpötilansäätö 10-30C välillä (Stylish 30)
 • Vaaka- ja pystysuuntainen ilmavirran ohjaus kaukosäätimestä
 • Valmistus euroopassa ja maahantuoja Daikin itse (ei kolmas osapuoli)
 • 3 vuoden valmistajan takuu
 • Tekniset ominaisuudet yläpalkissa, valitse teholuokka

Lataa esite tästä

Lataa Stylish 30 ohje tästä

Lataa Stylish 25-35 ohje tästä


Testattua laatua

Lämpötilamestarit pääsivät mukaan harvinaiselle tehdaskierrokselle Daikinin euroopan tehtaalle, jossa tutustuimme valmistajan testilaboratorioihin vapaasti.

Akustiikan laboratorio

Sisäyksikkö äänilaboratoriossa, jossa saimme omin silmin nähdä 19dbA testituloksen koneen ollessa käynnissä. Kyseessä on niin vaimea ääni, että melkein hengittäminen piti lopettaa sen aikaansaamiseksi.

Käytössä on ainutlaatuinen akustinen testitila, jossa huoneen lämpötila voidaan nostaa jopa 50C sisälämpötilaan ja ilmankosteus on täysin säädettävissä 99% asti. Näin valmistaja pystyy testaamaan äänitasojen toteutumisen kaikissa erikoisissakin olosuhteissa, eikä vain standardin vaatimissa.

Ulkoilman laboratorio

Euroopan tehtaalla valmistetut ulkoyksiköt ovat lämpöpumppukäyttöön optimoituja (Esim. Comfora, Stylish 30, Perfera). Kuvassa Stylish ulkoyksikkö on -25C testihuoneessa käynnissä, jossa ilmankosteus on säädetty 99%. Tilanne vastaa lapin tunturiolosuhteita ja siltä se tuntuikin kevyesti pukeutuneena.

Resonaatio

Ulkoyksiköiden resonaatiot testataan tarkasti eri mittauspisteistä, vaikka mikään standardi ei sitä edellytäkkään. Yleensä resonaatiot kotetaan kaikkein häiritsevimpinä ääninä koneen käynnissä, mutta niitä ei välttämättä havaitse pelkästään äänitasomittauksilla.

Stylish design palkinto

Palkittua designia

Erittäin tyylikäs sisäyksikkö on julkistettu alunperin 2017. Seuraavana vuonna se voitti myös arvostetun Reddot Design ykkössijan innovatiivisesta muotoilustaan.

Nyt 2019 Stylish saatiin viimein arktisiin olosuhteisiin suunniteltuun kokonaisuuteen, pohjolan lämmittäjien iloksi. Erityishuomiona samettinen pintatekstuuri, mikä tekee siitä huomaamattoman ja arvokkaamman näköisen kiiltäviin kuoriin verrattuna.

Huom. nykyinen 30-mallisarja on H variantti 2022, jossa on aikaisempaa suurempi lämmitysteho.


Stylish vs LN koko

Pieni on aina kaunista

Kahden eri valmistajan design laitteiden kokoero. Stylishissa ei ole mm. alaspäin ulkonevia siivekkeitä eikä antureita.

Lämpötilamestarien erityismaininnan annamme Daikinille siitä, että koneen tyyppikilvet on kannen alla piilossa.

Lämpötilatutka sisäyksikössä

stylish pintalämpötilatutka

Älykäs lämpöanturi koneen alalaidassa tunnistaa pintalämpötilat huoneessa ja säätää puhalluksen suuntausta siten, että lämpöerot tasaantuisivat mahdollisimman hyvin. Huone jaetaan 64 sektoriin, joiden lämpösäteilyn tasoa vertaillaan toisiinsa.

Yhdistettynä Coanda-siivekkeisiin, puhallus suuntautuu itsestään juuri sinne mihin sitä tarvitaan. Toiminto toimii jäähdytyksessä käänteisesti, kuumimpia pintoja koitetaan viilentää ensin.

Anturi pystyy päättelemään huoneen keskilämpötilan myös muualta, kuin koneessa itsessään olevan tavallisen lämpöanturin kohdalta. Tämä lisälaite on suunniteltu parantamaan asumisviihtyvyyttä.

Aito takkatoiminto

Takkatoiminto

Daikin toi Toshiba Premiumin innostamana markkinoille oman hyödyllisen takkatoimintonsa. Aidolla takkatoiminnolla tarkoitetaan sisäyksikön omatoimista puhaltimena toimimista tilanteessa, jossa takan käyttö muutoin sammuttaa yksikön. Sisäyksikkö jatkaa siis puhallusta itsestään, kun takka tuottaa lämmön taloon.

Stylish sisäyksikkö tunnistaa huoneilman kohoavan lämmön ja korottaa puhallusnopeutta automaattisesti, mitä enemmän takan lämpöä on huoneilmassa. Puhallus hiljenee vastaavasti itsestään, kun takan lämpö hiipuu ja näin vältetää häiritsevää vedontuntua myöhemmin.

Huom. Edellisen sukupolven takkatoiminnolla tarkoitettiin puhallintilaa, joka pitää aina erikseen käydä laittamassa päälle ja pois jokaisen takkalämmityksen yhteydessä. Epäaito takkatoiminto on siis vain huonetta jäähdyttävä, eikä lämpöä ylläpitävä toiminto!

Tällä hetkellä takanlämmittäjän vaihtoehto löytyy vain Daikinilta ja Toshibalta.


Sävyvaihtoehdot

Nyt nordic sisäyksikköön on saatavana musta sävyvaihtoehto valkoisen sijaan. Jäähdytysversioon on saatavana myös muitakin.

Vaihtoehtoiset sävyt viilennyskäytön laitteisiin ovat tumma puujäljitelmä ja musta-hopea.

Daikin Flash Streamer

Flash Streamer ilmanpuhdistin

Stylish Flash Streamer kykenee hajoittamaan viruksia, siitepölyä, kasvustoa ja eloperäisiä allergeeneja huoneilmasta sähkösuodattimen avulla. Suodatin muodostaa elektronisuihkun, joka varaa happi- ja typpimolekyylejä, mitkä kulkeutuvat muun ilmavirran mukaan varautuneena. Kohdatessaan esim. siitepölyn, varautunut molekyyli tuhoaa siitepölyn kuorirakennetta.

Viikkoajastin

Daikin Stylish voidaan ajastaa 1-4 toimintoa jokaiselle seitsemälle viikonpäivälle. Ajastimen kautta muutettavat toiminnot ovat:

 • Päälle/pois
 • Lämpötilatavoite
 • Kellonaika

Ajastin on helppokäyttöinen ja se on hyödyllinen esimerkiksi yöaikaiseen lämpötilan pudotukseen tai päivittäiseen lämmönlevitykseen. Myös toimistossa voidaan panostaa energiansäästöön jäähdytyskäytön kohdistamisessa työaikoihin.


Daikin Online Controller vakiovarusteena

Daikin Online Controller

Stylish sisältää wifiohjaimen, jolloin saat mahdollisuuden käyttää laitettasi muualta käsin. Esimerkiksi asettaa jäähdytyksen kotiin päälle, kun olet lähtemässä toimistolta kotiin. Mikäli mökillä on internet yhteys ja wifi, pystyt valvomaan kotisi sisälämpötilaa ja asettamaan lämpöpumpun asetuksia aivan kuin olisit itse paikalla.

Etäohjaimessa on mahdollisuus myös energiakulutuksen tarkkailuun.

Valmistajien omat etäohjaimet ovat huomattavasti parempia ja luotettavia, kuin edellisen sukupolven yleismalliset etäohjaimet olivat, sillä ne kytketään suoraan piirikortin liittimeen. Sen seurauksena ohjain ja sisäyksikkö jakavat asetukset, eikä ohjain ole siten vain yhdensuuntainen kaukosäädin.

Kelluva ulkoyksikön lämmönvaihdin

Stylish 30 pohjapellistä on poistettu sen jäätymisaltis takaosa, jolloin lämmönvaihtimesta tulee kelluva. Se pääsee vapaasti pudottamaan sulamisveden, joka poistaa sähköisen sulatusvastuksen tarpeen kokonaan.

Kuvassa vasemmalla sulatusvastukseton ja oikealla sulatusvastuksen tarvitseva pelti. Stylish pohjapelti on sinkityksen lisäksi polttomaalattu, joten sen korroosiokestävyys on erinomainen.

stylish pohjapelti

Muutoksen lisähyöty on noin 100€ sähkönsäästö vuosittain, kun verrataan sitä tyypilliseen 75W pohjapellin sulatusvastukseen, joka on päällä jatkuvasti tyypilliseen tapaansa.

Tiesithän sen, että hyötysuhteita mitattaessa vastuksen tehoa ei lasketa sähkönkulutukseen mukaan (joka heikentäisi ilmoitettuja hyötysuhteita), joten ilmeisesti tästä syystä muut valmistajat eivät ole vastaavaa muutosta tehneet..

stylish puhallusaukkostylish alakulmasta

Swing kompressori

Swing teknologia

Daikin käyttää kompressoritekniikkaa, jossa tavallinen rotaatiokompressorin luistilevy on korvattu heilurin tyyppisellä männällä.

Tämä ratkaisu pidentää käyttöikää ja yksinkertaistaa toteutusta, koska siinä ei ole vastapainejousta. Se myös vähentää painehäviötä, joka pääsee kulkeutumaan luistin "ali" takaisin matalapainepuolelle (punaisesta kammiosta siniseen) perinteisessä rotaatiossa. Muut varmasti ottaisivat sen mielellään käyttöön, jos Daikin ei olisi sitä patentoinut.

Lisäetuna on madaltunut kompressorin äänitaso, jota liukupintaa vasten kovalla nopeudella hankaava luisti voi joskus aiheuttaa etenkin laitteen vanhetessa.

Uuden sukupolven puhallinmoottorit

Ulkokehämoottori

Stylish sisäyksikön puhaltimessa on uudenlainen kehämagneettimoottori, missä on laadukkaampi laakerointi ja lyhyempi pakkauskoko kuin standardimoottoreissa.Tämän ansiosta laitteen leveys on kutistunut reilusti kilpailijoihin verrattuna ilman, vaikka lämmönvaihdin on edelleen yhtä suuri.

Uudessa ratkaisussa on laitettu kestomagneetti ympyränmuotoiseen kehään suoraan puhaltimeen kiinni. Standardimoottorissa magneetti on pitkän metalliakselin ympärillä, joka vaatii lisää tilaa ja akseliin muodostuu käämien vaikutuksesta sähkövaraus, joka syövyttää kuulalakerien pintaa lyhentäen niiden potentiaalista elinkaarta.

Daikinin kehittämässä ratkaisussa tätä akselia ei ole lainkaan, vaan se on saatu pois moottorin vaikutusalueelta.

Samalla puhallinmoottorin halkaisijaa on voitu kasvattaa isommaksi, joten käämitys on voitu tehdä paljon kapeammaksi kuten kuvassa näkyy. Moottorin pituus onkin vähentynyt 10cm verran ja sisäyksikkö on vastaavasti kaventunut.

R32 Daikin

Edelläkävijä R32 teknologiassa

Daikin on ollut edelläkävijänä R-32 käyttöönotossa, jonka se valjasti 2012 silloiseen Ururu Sarara mallistoonsa 6 vuotta sitten. Muut valmistajat uudistivat tuotantonsa vasta vuonna 2018, ympäristömääräysten siihen pakottamana.

Kyseessä on fluorattu hiilivety (HFC), joka päästökerroin on nelinkertaisesti edellisen sukupolven kylmäainetta (r410a) parempi ympäristölle.

R32 kylmäaine erottaa myöskin kätevästi heikkotasoisen vanhan tekniikan uudesta. Se on hyvä ensimmäinen silmäys siihen, onko tuote enää nykyaikainen vai vanhaa sukupolvea.

Voimaantulleet EU kylmä-ainekiintiöt korottavat automaattisesti edellisen sukupolven kylmäaineen hintaa, joka tekee laitevanhuksista varsin kalliita huoltaa.

Valmistus euroopassa

Daikin tehdas

Vaikka Daikin on Japanilainen merkki, se hyödyntää toiminnassaan paikallista osaamista.

Daikin valmistaa muista poiketen pohjoiseen suunnatut lämpöpumput euroopassa. Huippumoderni tehdas ja tuotekehitysyksikkö sijaitsee Tšekeissä.

Maailmanluokan tuotekehitystä varten sinne on rakennettu peräti 17 eri laboratorioyksikköä, jossa lämpöpumppujen ominaisuuksia hiotaan, kuten Stylish 30 mallisarjassa on tehty.

Saat innovatiivista teknologiaa ja tuet EU sisämarkkinoiden teollisuutta.

Daikin Stylish 30 asennettuna
Daikin Stylish 30 asennettuna
p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader