logo

Mitsubishi LN Ilmalämpöpumppu

Klikkaa yläpalkin teholuokasta hinta/teknisiin tietoihin

Mitsubishi LN lippulaivamalli

Valmistaja yhdisti aiemman EF-design mallinsa ja FH-lippulaivan samoihin kuoriin LN lämpöpumppuun. Sisäyksikkö on verrattain suurikokoinen ja siivekkeet painuvat todella alas, oviaukkojen päälle tai vanhojen asennusten tilalle sijoittaminen voi olla haastavaa.

Sisäyksikössä on valkoisen lisäksi 3 sävyvaihtoehtoa (huom. hinnat valkoiselle) kiiltopinnalla, myös kaukosäädin on sävytetty.

Mitsubishi LN lyhyesti

 • Wifihallinta sisäänrakennettuna (esim. mökeille)
 • I-see pintalämpötiloja tarkkaileva tutka
 • Halkaistu sisäsiiveke laajentaa suuntausvaihtoehtoja
 • Silent puhallusnopeus vain 19dbA
 • Liukuva lämpötilavalinta 10C -> 31C välillä, myös ylläpitokäyttöön ja varastoihin siis
 • Plasmasuodatin, irroitettavissa puhdistukseen
 • Aktiivihiilisuodatin hajunpoistoon tulee mukana
 • Viikkoajastin

Mitsubishi LN huoltovideo

Mitsubishi LN huolto
Mitsubishi LN huolto
toista

Mitsubishi LN sisäänrakennettu Wifiyhteys

Melcloud

Käytä laitetta mukavasti toimistolta käsin, tai kotisohvaltasi jos kaukosäädin ei ole lähettyvilläsi. Ilmalämpöpumppu on halutessasi yhdistettynä kotisi omaan lähiverkkoon ja sen kautta Mitsubishin ylläpitämään Melcloud pilvipalveluun. Jos käytössäsi on muita etäohjattuja Melcloud tuotteita, esim. mökin tai yläkerran lämpöpumppu, kaikki ne ovat käytössäsi yhdestä ja samasta paikasta napin painalluksella.

Melcloud tukee älypuhelimia monipuolisesti

mitsubishi electric ln

Palveluntuottajat päivittävät aktiivisesti ohjelmistoa ja tuki löytyy viimeisimpiinkin malleihin kuten Apple, Samsung, Nokia ja Blackberry. Mahdollisuus käyttää laitteistoitasi on siten riippumaton sijaintipaikasta, olit sitten ulkona, kotona tai toimistollasi. Sovellus toimii monella eri näyttökoolla sujuvasti ja käyttökokemus on hyvä.

Aktivoi uusia toimintoja käyttöön

Melcloud tuo käyttöösi asioita lämpöpumpun käytössä, joita et pysty muuten hyödyntämään. Tälläinen toiminto on mm. sisäänrakennettu ottotehon tallennus, voit katsoa historiatiedoista kuinka paljon sähköä lämmityksesi vaatii eri vuorokaudenaikoihin ja erilaisissa ulkolämpötiloissa.

Koska sisätilalämpötila näkyy etänä, kesämökin talvinen käyttölämpötila on mahdollista hienosäätää energiatehokkaaksi aste asteelta. Samalla pystyt valvomaan, että laite on päällä ja toimii hyvin.

Tarvittavat ominaisuudet etäkäytössä

Melcloud sovitin yhdistyy kotiverkkoosi, eli se vaatii Wifiverkon asunnossa. Pelkkä sim-kortti ei siis käy, haja-asutusalueella voidaan käyttää vaikkapa "mokkulaa" lähiverkon luomiseen GSM verkon yli, kysy operaattoriltasi lisätietoja.

Katso tästä Melcloud sovittimen (MAC-567IF-E) asennusohje.

Lisäksi sinun tulee luoda tunnukset Melcloud.com palveluun, voit tehdä sen jo etukäteen.

 • Wlan yhteys IEEE 802.11b/g/n
 • Toimii kanavilla 1ch ~ 13ch (2412~2472 MHz)
 • Salaustapa AES
 • Tunnistustapa WPA2-PSK
 • Virrankulutus 2w

LN viikkoajastintoiminto

Pystyt asettamaan Mitsubishi LN kaukosäätimeen 4 ohjelmaa jokaiselle seitsemälle viikonpäivällä (maksimirajoitus 28 ohjelmaa yhteensä). Ajastimeen voi muuttaa seuraavat asetukset:

 • Ajankohta
 • Päälle/Pois
 • Termostaatin asetuslämpötila

Ajastimen avulla onnistuu lämpötilan pudotus esim. yöajaksi, mikä vähentää äänitasoja laitteessa etenkin automaattipuhalluksen avulla.

Toinen tyypillinen tavoite on ajastaa jäähdytys työaikojen mukaan, mikä säästää energiankulutuksessa merkittävästi.


I-See infrapuna-anturi lämmönsäätöön

mitsubishi ln i-see anturi

Sisäyksikön alareunassa on kamera, joka mittaa ympäröivien pintojen lämpötilaa 180 asteen keilauksella. Kokemuksemme perusteella siitä on erityistä hyötyä silloin, kun aurinko paistaa sisään asuntoon. Mitsubishin I-See anturi huomaa, että sisäpinnat ovat lämpimämpiä kuin ilma ja ennakoi lämmönsäätöä sen perusteella.

Anturi siis tasaa lämpötilojen vaihtelua ja välttää lämmittämästä turhaan, mikä lisää säästöjä sekä asumismukavuutta.

Sama anturi voidaan asettaa myös kotona/poissa tai läsnäolotunnistukseen. Jos anturi ei havaitse läsnäoloa 10 minuuttiin, se alkaa vähentämään energiankulutusta. Jos tilanne jatkuu yli tunnin, sisäyksikön lämpötila-asetus putoaa parilla lämpöasteella eli siirrytään poissakotoa-asentoon.

Viilennyskäytössä voidaan aktivoida tila, jossa sisäyksikkö pysähtyy jopa kokonaan tunnin jälkeen, mikäli sinä aikana ei havaita ihmisiä samassa tilassa. Ihanteellinen toimistoon, neuvottelutiloihin tai vastaaviin, jossa tälläinen automaatio voi säästää runsaasti energiakulutuksessa, vaatimatta käyttäjältä mitään ylimääräistä toimenpidettä.

Kaksisuuntaiset ilmanohjaimet

mitsubishi ln kaksoissiiveke

Sen lisäksi että ilman suuntautuvuus aiemmasta lippulaivasta on merkittävästi parantunut pidempien pintojen avulla, pystysuuntainen siiveke on ohjattavissa eri suuntiin vasemmalle ja oikealle. Parempi suunnattavuus yleensä auttaa säätämään ilman lämpöerojen tasaisuutta optimaaliseksi.

Puhallusaukon yläosassa on laippa, joka "oikaisee" puhallusilman eteenpäin suuntautuvaksi, jos ne säädetään ylimpään asentoon. Mitsubishi LN soveltuu tästä syystä aiempaa paremmin vaikkapa portaikkoasennuksiin.

Koska meiltä kysytään tätä usein, sisäyksikkö ei koskaan puhalla ilmaa yläviistoon, vaikka näin jotkin mainosvideot antavat ymmärtää. Jos sijoitus portaikossa on mielessä, kysy asiasta ensin ammattilaisen mielipide, aina se ei ole mahdollista tai järkevää.

Pitkä siiveke voi olla avautuvan oven tiellä samaan tapaan, kuin Toshiba Premium sarjassakin, eli sijoitukset oviaukkojen päälle vaatii erityishuomion.

Irroitettava plasmasuodatin

Plasmasuodatin

Plasmasuodattimet muodostavat korkeajännitteisen sähkövarauksen läpikulkevan ilman kohdalla, jossa syntyy pieniä plasmapurkauksia. Jos virukset, kasvusto, siitepöly tmv. pienhiukkanen joutuu käsittelyyn, sen rakenne hajoaa ja epäpuhtaus neutraloituu. Sisäyksikkö monistaa operaation vaikutusta kierrättäessään sitä uudelleen ja uudelleen lävitseen.

Varauspinnat keräävät tyypillisesti hienoa pölyä ajan saatossa ja on hyvä, että Mitsubishi LN suodatin voidaan irroittaa käsin puhdistusta varten eikä esim. laittamalla sisäyksikköä kosteudenpoistotilaan.

Liukuva lämpötilatermostaatti 10-31C välillä

Aiemmasta kiinteästä +10C ylläpitolämpötilasta on luovuttu ja voi viimein valita lähes vapaasti sopivan lämpötilan ylläpitotarkoitukseen. Esim. mökeillä ja autotallissa on varsin tärkeää säätää lämpötila asteiden tarkkuudella sopivaksi. Yhden asteen lämmönpudotus (alle +15C sisälämmöissä) vähentää energiantarvetta 8%, toisaalta yhden asteen nostolla voidaan vähentää kylmien pintojen kondensoimista.


Mitsubishi LN helmenvalkoinen
Helmenvalkoinen
Mitsubishi LN rubiininpunainen
Rubiininpunainen
Mitsubishi LN antrasiitti
Antrasiitti

Mitsubishi LN sävyseinällä
Helmenvalkoinen beigellä seinällä
Mitsubishi LN kuva
Helmenvalkoinen käytössä
Mitsubishi LN valkoinen livenä
Valkoinen LN

ilmalämpöpumpun suojakotelo
Decover suojakotelo, beige
Mitsubishi LN
Keltaisella seinällä
Lämpökuva
Lämpökamerakuva LN
p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader