logo

Toshiba Polar Ilmalämpöpumppu

Klikkaa yläpalkin teholuokasta hinta/teknisiin tietoihin

Toshiban Polar uutuustuote

Tässä tuotteessa yhdistyvät Optimum tuoteperheen tehot ja Shorai Edgen nätti sekä hiljainen sisäyksikkö. Muotoilu on modernin kulmikas ja kompakti, joten se sopii mainiosti näkyvällekin paikalle asuntoosi.

Polar lyhyesti

 • Design sisäyksikkö, mattapinnoitettu. Myöskin esileikatut laippalähdöt on suljettu koneen sivuista eli kyljet ovat lähes saumattomat.
 • Laaja tehoalue niin lämmitykseen kuin jäähdytykseenkin (1kw-7kw)
 • Huipputason mitatut pakkastehot
 • Kaksiportainen takkatoiminto
 • Tehonrajoitus ulkoyksikölle sekä vaimennustilat
 • Hada siiveketoiminto, ohjaa viilennysviiman ylöspäin
 • Laadukas Toshiba AC wifi saatavana, jolle tilavaraus sisäyksikössä
 • Taatua lämpötehoa aina -25C pakkaselle asti

Polar korvaa aiemman Optimum tuoteperheen. Lataa tuote-esite >Tästä<


Portaaton ylläpitolämpötila ja ilman sekoitustoiminto

Toshiba on kehittänyt laitteen toiminnan kaikkiin sisälämpötiloihin, termostaatti voidaan asettaa jopa vain +5C lämpötilaan (yleensä alin on +10C)! Lämpötilan säätö tapahtuu portaattomasti aste kerrallaan +13C asti, josta palataan tavalliseen huonelämpötilaan

Toshiballa on oma ylläpitolämpötila-nappi, joka myös vapauttaa puhaltimen ilman sekoitustilaan eli se puhaltaa jatkuvatoimisesti. Puhalluksen avulla voidaan vähentää nurkkien, ikkunoiden ja tiivisteiden kondensio-ongelmaa matalissakin sisälämpötiloissa. Tiesitkö, että jokainen sisälämpöaste (matalissa huonelämpötiloissa) vähentää energiankulutusta 8% per aste!

Polar takan lämmönkierrätys

toshiba polar takkatoiminto

Toshiban aito takkatoiminto sammuttaa kompressorin sähkönkulutuksen, jos ilma lämpiää takan ansiosta. Sisäyksikön puhallus säilytetään joko tehostettuna (täysteho), vaimennettuna (puoliteho). Toiminnon voi myös poiskytkeä, jos haluat puhalluksen hiljenevän lämmityksen tasaannuttua.

Laaja tehoalue

Polar yltää lähes Premium sarjan laajaan tehoskaalaan. Jatkuvan käynnin minimiteho alkaa 1kw alueelta ja yltää 7.7kw asti! Se siis sopii todella hyvin kaikenkokoisiin kohteisiin, suosittelemme myös pieniin asuntoihin. Isommissa kohteissa tälläinen katkoton käynti takaa hyvän hyötysuhteen keväällä ja syksyllä, jolloin missään asunnossa ei esiinny kovin suurta lämmitystehon tarvetta. Hyötysuhde voi olla jopa 5, kun ulkona on kolea syyssää eli pääset maalämpöpumpun tasoihin säästöissä. COP 5 tarkoittaa, että saat viisinkertaisesti lämpöä samalla hinnalla, kuin aiemmin ilman lämpöpumppua.

Ulkoyksikön tehonrajoitus ja äänen vaimentamistila

vaimennustoiminto

Kaukosäätimestä voi rajoittaa ulkoyksikön maksimitehoa 50% tai 75%, jolla voit parantaa hyötysuhdetta entisestään. Se myös mahdollistaa sähkönsyötön kuormitetuistakin ryhmistä, koska maksimivirta ei silloin ylitä 10A sulaketta.

Lisäksi Polarissa on mahdollisuus vaimentaa ulkoyksikö äänitasoja, aktivoimalla vaimennetun tehotason kaukosäätimestä. Tätä toimintoa ei kuitenkaan voi käyttää, kuin pääasiassa jäähdytyksellä, sillä se rajoittaa lämpötehoja tarpeettomasti. Käyttötarkoitus sille toiminnolle on siten meluherkät ulkoyksiköiden sijoituspaikat, kuten kerrostalot.

Hada toiminto

HADA ilmanohjaus jäähdytykseen

Uudelleenmuotoiltu siiveke voidaan asettaa erityiseen toimintatilaan, jossa puhallus suunnataan kohti kattoa tai portaikon ylätasannetta. Viilennys leviää sieltä tasaisesti painovoiman avulla ja vähentää ihoon kohdistuvaa kuivaa vedontunnetta.

Monipuolinen viikkoajastin

Toshiba Polar ajastimesta pystyt tekemään yksilöllisen ohjelman, 4 asetusta viikon jokaiselle 7 päivälle. Ajastukseen on mahdollista määrittää seuraavat toiminnot:

 • Päälle/pois
 • Termostaatin lämpötila (17C ylöspäin)
 • Ylläpitolämpötila (kiinteä 8C, ilman sekoitus aktiivinen)
 • Lämmitys, jäähdytys, kosteudenpoisto vai pelkkä puhallin
 • Pikateho tai ekoteho
 • Puhaltimen nopeus

Lähes kaikki asiat pystyy siten määrittelemään jokaiseen kellonaikaan erikseen.

Tällöin on mahdollista mukavuusajastukset, kuten tehostat tai vaimennat puhallusnopeutta johonkin kellonaikaan automaattisesti. Voit jättää koneen matalaan asetukseen työpäivän ajaksi ja asettaa siihen 15 minuuttia ennen kotiintuloasi pikalämmityksen.

Pystyt tehostamaan puhallusta esimerkiksi yöllä, tai laskemaan lämpötilaa päivisin. Koska ohjelmapaikkoja on kaikille viikonpäiville, voit tehdä poikkeavat asetukset vaikkapa viikonlopuksi.

p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader