logo

Toshiba Premium+ Ilmalämpöpumppu

Klikkaa yläpalkin teholuokasta hinta/teknisiin tietoihin

Toshiban Premium Plus lippulaivamalli

Päivitetty ulkoyksikkö on nyt Daiseikai 9.5, joka toi lisää maksimitehoa pakkasille jo ennestään hyvään koneeseen. Sisäyksikkö säilyi muuttumattomana, tuttu ja turvallinen.

Sisäyksikön kansi on hieman pyöristetty kulmistaan, tyylikäs helmenvivahteinen sävytys on säilynyt, sekä kannen lisäpinnoite tuo syvyyttä ja laatuvaikutelmaa. Toshiba Premium+ on erittäin huolellisesti ajateltu kokonaisuus ja suunniteltu ympärivuotiseen lämmittämiseen.

Toshiba Premium lyhyesti

 • Erittäin tehokas lämmityskäytössä
 • Pienin minimiteho kaikista (sopii pieniin tiloihin myös)
 • Sisäyksikön lähes äänetön silent-tila (20dbA jäähdytys)
 • Aito takkatoiminto
 • Tehonrajoitustoiminto 75% tai 50%
 • Liukuva ylläpitolämpötila, jossa ilmansekoitustoiminto
 • Purifier ionisaattori
 • Plasma-ioni suodatin
 • Automaattinen vaihtimen kuivaus jäähdytyksen jälkeen
 • Monipuolisin viikkoajastin
 • Paras ilmavirran suunnattavuus

Lataa tuote-esite >tästä<


Uudistunut takan lämmönkierrätys

toshiba premium takkatoiminto

Erityisen positiivisia uutisia takkatalouksille, aiemmin manuaalisia toimenpiteitä vaatinut ilman kierrätystoiminto on uudistunut automaattiseksi eli aidoksi takkatoiminnoksi. Sitä tulee todellisuudessa käytettyä, eikä jää vain korulauseeksi kuten aiemmissa sukupolvissa nk. "Takkatoiminnot" eli ilmankierrätystilat.

uomioithan, että monien laitteiden tuotetiedoissa on virheellisesti mainittu takkatoiminto, mutta todellisuudessa kyseessä on puhallustila. Eron huomaat myös siitä, ettei valmistaja tai ohjekirja puhu takasta halaistua sanaa. Tälläinen puhallustila jäähdyttää asuntoa ja vaatii tarkkuutta käyttäjältään, ettei se vahingossa unohdu päälle takan hiipuessa!

Toshiban aito takkatoiminto sammuttaa kompressorin sähkönkulutuksen, kun ilma lämpiää takan ansiosta, mutta jatkaa silti puhaltamista ilman toimenpiteitä. Puhallus säilytetään joko tehostettuna (täysteho), vaimennettuna (puoliteho). Toiminnon voi myös poiskytkeä, jos talossasi ei ole moiselle tarvetta.

Plasmasuodatin ja ionisaattori

plasma-ion suodatin

Sisäyksikössä on voimakas sähköisesti epäpuhtauksia neutraloiva plasmasuodatus, jota tehostetaan ionisaattorin avulla. Varautuneet hiukkaset sitoutuvat löyhästi lämmönvaihtimeen, josta ne päätyvät tiivistyvän kosteuden avulla kondenssiveden mukana pois.

Sähköinen varaus sitoo jopa 0.001 mikronin kokoisia partikkeleita sisäyksikön kennostoon, mistä ne huuhtoutuvat kosteuden mukana ulos. Lämmitystoiminnon kanssa on suositeltavaa, että laite esim. ajastimen avulla asetetaan noin tunniksi kosteudenpoistotilaan viikossa huuhtelua varten.

Kyseessä on ainutlaatuinen Toshiba Premiumista löytyvä yhdistelmä. Jäähdytyksen jälkeen laite ei sammu suoraan, vaan siirtyy joksikin aikaa vaihtimen kuivaustilaan, joten uudelleenkäynnistyksessä puhallusilma ei haise tunkkaiselle.

Ulkoyksikön tehonrajoitus ja äänen vaimentamistila

vaimennustoiminto

Uudessa Toshiba ilmalämpöpumpun kaukosäätimestä voi rajoittaa ulkoyksikön maksimitehoa 50% tai 75%, jolla voit parantaa hyötysuhdetta entisestään. Se myös mahdollistaa sähkönsyötön kuormitetuistakin ryhmistä, koska maksimivirta ei silloin ylitä 10A sulaketta.

Lisäksi Premium mallissa on nyt mahdollisuus vaimentaa ulkoyksikö äänitasoja, aktivoimalla vaimennetun tehotason kaukosäätimestä. Tätä toimintoa ei kuitenkaan voi käyttää, kuin pääasiassa jäähdytyksellä, sillä se rajoittaa lämpötehoja tarpeettomasti. Käyttötarkoitus sille toiminnolle on siten meluherkät ulkoyksiköiden sijoituspaikat, kuten kerrostalot.

Laaja tehoalue

Premium sarjan jatkuvan käynnin minimiteho alkaa niinkin alhaalta, kuin 0.7kw, mikä on tähänastinen ennätys (aiemmin 0.8kw). Se siis sopii yllättäen kaikista parhaiten myös pieniinkin tiloihin. Tälläinen katkoton käynti takaa hyvän hyötysuhteen keväällä ja syksyllä, jolloin missään asunnossa ei esiinny kovin suurta lämmitystehon tarvetta. Hyötysuhde voi olla jopa 5, kun ulkona on kolea syyssää. COP 5 tarkoittaa, että saat viisinkertaisesti lämpöä samalla hinnalla, kuin aiemmin ilman lämpöpumppua.

Tästä syystä sitä voidaan käyttää isojen asuntojen lisäksi pienemmissä tiloissa, kuten autotalleissa tai rivitaloasunnoissa.

Voimakas ilmavirran 3D ohjaus

sivuttaissiivekkeiden ohjaimet

Sisäyksikössä on hyvä sivuttaisohjaus, jonka avulla puhallusilmaa voidaan ohjastaa haluttuun suuntaan. Maksimi kääntö keilalle on tyypillinen 15 astetta, mutta ilmavirta suuntautuu muista poiketen lähes kokonaan eikä vain osittain. Tiukkaa ohjausta tarvitaan erityisesti pienissä tai sokkeloisissa tiloissa, joten tämä on ihanteellinen myös rintamamiestaloihin tai rivitaloihin

Kuvasimme ilmavirtojen leviämisen toimintoja vastaavasti. Mittauksissa voitiin huomata myös, että ilman virtausnopeus pysyy terävänä pienilläkin puhallusnopeuksilla, kun käytetään Premiumin spot toimintoja.

Portaaton ylläpitolämpötila ja ilman sekoitustoiminto

Toshiba on kehittänyt laitteen toiminnan kaikkiin sisälämpötiloihin, termostaatti voidaan asettaa jopa vain +5C lämpötilaan (yleensä alin on +10C)! Lämpötilan säätö tapahtuu portaattomasti aste kerrallaan +13C asti, josta palataan tavalliseen huonelämpötilaan

Kaukosäätimessä on tätä varten oma ylläpitolämpötila-nappi, joka myös vapauttaa puhaltimen ilman sekoitustilaan, jossa se puhaltaa jatkuvatoimisesti halutessasi. Puhalluksen avulla voidaan vähentää nurkkien, ikkunoiden ja tiivisteiden kondensio-ongelmaa matalissakin sisälämpötiloissa. Tiesitkö, että jokainen sisälämpöaste (matalissa huonelämpötiloissa) vähentää energiankulutusta 8% per aste!

Monipuolinen viikkoajastin

Toshiba Premium ajastimesta pystyt tekemään yksilöllisen ohjelman, 4 asetusta viikon jokaiselle 7 päivälle. Ajastukseen on mahdollista määrittää seuraavat toiminnot:

 • Päälle/pois
 • Termostaatin lämpötila (17C ylöspäin)
 • Ylläpitolämpötila (kiinteä 8C, ilman sekoitus aktiivinen)
 • Lämmitys, jäähdytys, kosteudenpoisto vai pelkkä puhallin
 • Pikateho tai ekoteho
 • Puhaltimen nopeus

Lähes kaikki asiat pystyy siten määrittelemään jokaiseen kellonaikaan erikseen.

Tällöin on mahdollista mukavuusajastukset, kuten tehostat tai vaimennat puhallusnopeutta johonkin kellonaikaan automaattisesti. Voit jättää koneen matalaan asetukseen työpäivän ajaksi ja asettaa siihen 15 minuuttia ennen kotiintuloasi pikalämmityksen.

Yksi erityisen hyödyllinen ratkaisu on, jos käytät plasmasuodatinta. Ajasta laite kosteudenpoistotilaan yhdeksi tunniksi kerran viikossa. Se sitoo suodattimen keräämät epäpuhtaudet vaihtimesta kondenssiveden mukana pois.

Pystyt tehostamaan puhallusta esimerkiksi yöllä, tai laskemaan lämpötilaa päivisin. Koska ohjelmapaikkoja on kaikille viikonpäiville, voit tehdä poikkeavat asetukset vaikkapa viikonlopuksi.


Yksiosainen kennosto on hiljainen

Toshiba Premium kaareva kennosto

Toshiba on valmistanut etukennoston yksiosaisesta palasta, kun normaalisti ne tehdään päällekkäisistä suorakaiteen muotoisista (4-6 osaa). Yhden kappaleen tekeminen on kalliimpi prosessi, mutta sillä saavutetaan hiljaisempi lämpölaajeneminen. Toshibassa onkin hyvin maltilliset sulatusäänet, koska lämpöliikeellä on vähemmän rajapintoja äänentuotolle.

Premium mallistoon on lisätty alijäähdytin kennon yläosaan, joka tasaa kylmäaineen virtausta sekä parantaa hyötysuhdetta. Esim Nordic ja Arctic malleissa ei ole sellaista.

Toimiva pystysuuntaus siivekkeiden avulla

poikittaissiivekkeet ohjaimet

Premiumin poikittaiset pitkät siivekkeet on muotoiltu siten, että kylmä puhallusilma saadaan etenemään hiukan yläviistoon. Sen ansiosta portaikkoasennuksissa yksikkö voidaan sijoittaa alemmas kuin normaalisti, jolloin puhdistaminen helpottuu huomattavasti.

Lämpötilamestarit testasi puhalluskuviot

Kuvista voidaan havaita, että kylmä puhallusilma päätyisi hyvin porrastasanteelle, jos sen lattiapinta on sisäyksikön suuaukon tasalla tai hieman alempana. Porrastasanne voi sijaita +3m etäisyydellä, kun käytetään maksimipuhallusnopeutta. On kuitenkin huomioitava, että umpikaiteisessa tälläinen ratkaisu ei todennäköisesti ole viisasta.

Toisaalta lämmityskäytössä ilmavirta saadaan kulkemaan tarvittaessa vaikka pystysuoraan alaspäin, joten yläkertaa voidaan kesäisin jäähdyttää tehokkaasti ja talvella alakerran lämmitys ei ole ongelma.

Toshiba Premium huolto

Katso video purkutoimenpiteistä Toshiba Premium ilmalämpöpumpun huoltoa ja syväpuhdistusta varten.

maahantuoja combicool

Luotettava maahantuoja

Toshiban lämpöpumppuja hallinnoi suomessa Combicool Oy, joka täytti hiljattain 30 vuotta.

Se on myös kasvanut suomen suurimmaksi lämpöpumppujen maahantuojaksi. Vakavaraisuus takaa sen, että takuuasiat hoituvat aina kuntoon ja varaosia on saatavana sen jälkeenkin vielä pitkään.

Toshiba Premium+ huolto
Toshiba Premium+ huolto
toista

Toshiba Premium+ asennettuna
Toshiba Premium+ asennettuna
Toshiba Premium+ asennettuna
Toshiba Premium+ asennettuna

Levitystoiminto
Levitystoiminto
Supistustoiminto
Supistustoiminto
Suuntaustoiminto
Suuntaustoiminto

Ylin siivekkeiden asento jäähdytyksellä
Ylin siivekkeiden asento jäähdytyksellä
Alin siivekkeiden asento lämmityksellä
Alin siivekkeiden asento lämmityksellä
p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader