Daikin Nepura Tuoteperhe, Hinta Asennettuna

Nepura sana tulee Japanin kielestä ja tarkoittaa löyhästi suomennettuna "lämpöä kotiin".

Daikin Nepura on ilmalämpöpumppujen uusi 2024 vuoden nordic kategoria Daikinilta ja se rakentuu saman ulkoyksikköaihion ympärille. Ulkoyksikköön on saatavana viisi erilaista sisäyksikkömallia jotka näkyvät ylhäällä.

Sarja merkitään lisäviitteellä "N", kun edellinen sarja oli "H". Sisäyksiköt ovat ulkonäöltään samanlaisia, mutta niidenkin toiminnallisuus on päivittynyt samalla.

Daikin Nepura vertailu

Verrattaessa aikaisempaan erinomaiseen H-sarjaan, on tapahtunut seuraavat muutokset:

Made In EU

Ulkoyksikkö valmistetaan alusta loppuun Tsekeissä.

Daikin Nepura Comfora
MestariasennuksellaHinta avaimet käteen asennettuna
2350

Daikin Nepura Ilmalämpöpumpun kehitystyö

Hyötysuhteet parantuneet kautta linjan

Hyötysuhteiden kasvu on hyvin vaativaa nykylaitteissa, mutta silti mahdollista. Esimerkkinä parantuneesta hyötysuhteesta Daikin Perfera 40 N petrasi 5% edelliseen sukupolveen (5.6).

Entistä kovemmat tehot

Esimerkkinä tehoista Perfera 40 Max teho on huikea 8.8kw, kun se oli ennen 7.2kw ja -22C pakkasella tehoa puristetaan vielä reilu 4kw!

-22C tehot ovat mitattu akkreditoidussa laboratoriossa EU määräysten mukaan, jossa tilaaja ei pysty pyytämään haluttua testitulosta.

Perfera 40 on tästä syystä markkinoiden tehokkaimpia -25C pakkasella, kun verrataan tuotteisiin alle 50 sarjan koneissa ja monin osin jopa 50 sarjalaisiakin tehokkaampi.

Jäähdytysteho on kasvanut hieman lisää 5.1kw -> 5.2kw joka tarkoittaa, että Perfera 40H vastaa siltä osin täysin 50-sarjan tuotteita ilman niiden vastaavaa teollista "tunnelmaa".

Daikin Nepura vertailu laboratoriossa

Olemme itse käyneet tutustumassa Tsekkien huippumoderniin laboratorioon, jossa 18 eri testiyksikössä hiotaan laitteiden toimintaa

Olosuhteet saadaan tarvittaessa vastaamaan Äkäslompolon tunturia.


Nepura Ulkoyksikkö

Daikin Nepura - Testattua laatua

Daikin Nepura rakentuu hiotun ulkoyksikön ympärille, jossa kehitystyö on johtanut vääjäämättömästi suomen parhaaseen laitekokoonpanoon.

Optimised Heating algoritmia kehitetään Ruotsissa ja se päivittyi viidenteen versioon (OH5). Muutokset näkyvät lisääntyneenä tehona, hyötysuhteena ja asumismukavuutena.


Daikin Nepuran ulkoyksikön muutokset

Ulkoyksikkö on uudistunut kauttaaltaan Daikin Nepura ilmalämpöpumpussa. Tämä kehitystyö on kannattavaa vain, koska samaa käytetään viidessä eri sisäyksikössä ja siksi moni valmistaja ei pysty samaan nordic koneissa.

Tehokkaampi ja entistä kookkaampi ulkoyksikkö

Yllä olevasta kuvasta nähdään Daikin Nepura ulkoyksikön koon kasvaneen noin +10%, joka on lisännyt lämmönvaihtimen pinta-alaa. Sen ansiosta aikaisempi 2.5 kerroksinen vaihdin on muuttunut paremmaksi 2 kerroksiseksi, joka lisää raittiin ilman kiertoa vaihtimessa.

Ulkoyksikkö tuo rautaa rajalle, paino on lisääntynyt 4kg verran H-sarjaan verrattuna!

2 kerroksisessa vaihtimessa on myöskin etuna sulatuksen nopeutuminen, koska ylimääräinen välikerros ei ole enää tarpeen samojen tehojen aikaansaamiseksi.

Sulatusveden hallinta parasta markkinoilla

Vaikka aiempi pohjapellitön ratkaisu oli poikkeuksellisen energiatehokas ja toimintavarma, Daikin Nepura ilmalämpöpumppu tuoteperheeseen asiaa on kehitelty hartaasti entistä parempaan suuntaan.

Asiakkaiden toiveena on ollut parantaa sulatusvesien poisjohtamista tai keräämistä sivuun, joka koettiin haasteelliseksi H-sarjan kanssa.

Kehittynyt sulaveden ohjain

Daikin Nepuraan Tsekkien tehdas kehitti pohjapellin vedenjohtamisen sellaiseksi, että toimintaan riittää vain yksi aukko keskellä konetta.

Muiden merkkien ohjurissa on jopa 10 reikää eri kohdissa, joka haittaa veden ohjailua ulkoyksikön alapuolella, mutta vaaditaan mm. perinteisten sulatuskaapelien kanssa jotka haittaavat veden valumista urassa.

Yksi pohjareikä edellytti myös uudenaikaisen ohuen ohjuria myötäilevän jäänestoelementin, joka on energiatehokkaasti päällä vain muutaman minuutin sulatuksen aikana. Sen johdosta vastuksen lisääminen ei ole haitannut laitteen energiatehokkuutta laisinkaan kuten testeistä voidaan nähdä.

Daikin Nepuran saattolämmityksen ohjaus vakiona

Daikin Nepuran ulkoyksikössä on valmiit liittimet saattolämmityskaapelia varten. Kaapelia ohjataan silloin sään mukaan ja vain sulatusten yhteyteen, jolloin lisävarusteena hankittavan kaapelin energiahäviö pienenee ratkaisevasti.

Huom. Kaapeli vaatii määräysten mukaisen vikavirtasuojauksen, veden viemäröinti oikein vaatii yleensä ammattilaisen lisäpalveluita.


Daikin Nepuran kompressorin parannukset

Ulkoyksikössä on edelleen tehoiltaan poikkeuksellisen suuri 1300W kompressori, mutta sitä on jatkokehitetty entistä hiljaisemmaksi kaikilla kierrosalueilla.

Kompressorin lisävaimentimet

Daikin Nepura tuoteperheessä tullaan nauttimaan paremman sisäilman lisäksi erittäin hiljaisesta ulkoyksiköstä, jossa kompressorin värinöitä poistetaan uudella menetelmällä heti laitteen sisällä.

Kompressorissa on pelkkien kumivaimentimien lisäksi kierrejouset, jotka eivät ole alttiita kylmän ulkolämpötilan tuomille muutoksille vaimennuksessa, kuten kumimassan kanssa tuppaa käymään.

Tämä parantaa laitteen asennusmahdollisuuksia seinätelineelle, joka on normaalisti poissuljettu tehokkaiden koneiden kanssa.

Daikin Nepura entistä hiljaisempi

Ulkoyksikön mörinä ei yleensä Aasian tehtaita kiinnosta, mutta Ruotsin tuotekehitysosastolla tiedetään mitä talvi tuo tullessaan.

Suomen erityisolosuhteissa koneista ulosmitataan jatkuvasti kovia tehoja asialla on käytännön merkitystä.

Pelkkien desibeliviilausten lisäksi Daikin Nepura Nordic mallistossa on kehitetty värinään liittyviä seikkoja.


Daikin Nepura ja Daikin Cloud Service (DCS)

Daikin Nepura sarjan ilmalämpöpumpuissa on paljon merkittäviä uusia innovaatioita ja nyt myös markkinoiden ensimmäinen aito mahdollisuus etäpalveluun asiakkaalle Daikin pilvipalvelun kautta. Asiakkaamme voivat halutessaan liittää laitteensa Daikinin etäpalveluun joka varastoi laitteen tuottamaa dataa myöhempää analyysiä varten 2 kuukauden jaksoissa.

Daikin Nepura etäpalvelun tarkoitus

Daikin ilmalämpöpumppujen perusta on korkeassa laadussa, valmistuksesta loppukuluttajalle saakka ja DCS (Daikin Cloud Service) mahdollistaa aivan uuden tavan laadun takaamisesta kuluttajalle sekä helpottaa asennusliikkeen työtä kun diagnostiikka ja huoltotarpeen arviointi voidaan osin tehdä etänä.

Daikin Nepura (N) mallisto on ainoa jossa tällainen mahdollisuus on valmiina. Asiakkaanamme voit siis halutessasi päästää Lämpötilamestarit lukemaan ja analysoimaan Daikin Nepuran varastoimia mittaustuloksia liittyen laitteesi toimintaan.

Miten Daikin Nepura lämpöpumppujen pilvipalvelu toimii?

Daikin Nepura-sarjan ilmalämpöpumpuissa on mahdollista ohjata, seurata ja myös diagnosoida laitteen toimintaa etänä kunhan ilmalämpöpumppu on ollut kytkettynä Daikinin pilvipalveluun.

Säilötystä datasta voi ammattilaisemme analysoida toimintaa ja myös mahdollisia vikatilanteita etänä omalta työpisteeltään.

Asiakkaan tulee siis rekisteröityä ja yhdistää Daikin Nepura pilvipalveluun jolloin laitteen rekisteröimät mittauspisteet tallentuvat ja niistä saadaan kattavaa tietoa laitteen toiminnasta. Data ei ole tarkoitettu reaaliaikaiseen seurantaan vaan muutosten tarkkailuun pitkällä aikavälillä.

Perinteisesti jos halutaan laitteen dataa seurata on pitänyt laite kytkeä erilliseen testityökaluun kiinni fyysisesti ja jättää paikalleen esim viikoksi jolloin on saatu tuon viikon mittaustulokset muttei muuta.

Nyt pilvipalvelun välityksellä asentajamme voi tehdä saman käymättä paikalla ja paljon pitemmältä ajanjaksolta. Tuosta tiedosta saadaan hyvin helposti selville paljon asioita jotka ovat vaikuttamassa laitteen tuottaman energian määrään.

Tämä on ihan merkittävä muutos koko ilmalämpöpumppumarkkinalle ja tuo asiakkaallemme paljon oikeaa hyötyä.

Miten loppukäyttäjä sitten hyötyy Daikin Nepuran Cloud Servisestä?

Esimerkiksi kun on kulunut muutama vuosi asennuksesta ja haluat varmistaa että laite edelleen toimii erinomaisesti, voimme suostumuksellasi tutkia etänä laitteen toimintaa vaikkapa viimeisen kuukauden ajalta ja tutkia ammattilaisena olisiko tarvetta huoltoon vai toimiiko laite oikeissa rajoissa.

Voimme vaikkapa etänä tutkia onko laitteessa jokin akuutti vikakoodi ja mihin se liittyy ilman paikalla käymistä. Normaalisti tällainen vaatii käynnin paikalla ja etäluennalla vähennetään käyntikerrat minimiin.

Me Daikinin sertifioituna partnerina osaamme lukea saadusta datasta onko laitteesi kunnossa vai onko huolto tarpeen.

Daikin Nepura yrityskäytössä

Perinteisessä huoltosopimuksessa yrityksille, on ennakoivien huoltojen väli on perustunut aikaan tai jo havaittuihin hajoamisiin.

Nepura pilvipalvelun (DCS) käytöllä voidaan ennakoivan huollon tarve perustaa mittauksiin ja turhia huoltokäyntejä ei tule. Daikin Nepuran Cloud Service mahdollistaa myös sen että me Lämpötilamestareilla saamme aina viestin automaattisesti pilvipalvelusta kun jokin parametri täyttyy.

Voit siis ulkoistaa tarvittaessa laitteesta huolehtimisen kokonaan meille ja kun havaitsemme jotain joka tarvitsee huomiotasi, saat ehdotuksemme huollon tekemisestä.

standbyme partner

Lämpötilamestarit osana Daikinin laatuketjua

Huom! Kaikki Daikinia myyvät asennusliikkeet eivät kuulu Standbyme sertifikaatin piiriin.

Koska kaikkiin ilmalämpöpumppuihin tarvitaan myös asennus, on myyjäliikkeen ja asentajan huolehdittava siitä että Daikinin laatukriteerit täyttyvät myös asennuksessa.

Lämpötilamestarit on Daikinin Standbyme sertifioitu partneri ja meidän velvollisuutenamme on pitää laatustandardi korkeana myös asennuksen jälkipalveluissa joihin Daikinin Nepura mallisto ja sen DCS (Daikin Cloud Service) tuo uuden työkalun.

p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader