logo

Daikin Perfera Ilmalämpöpumppu

Daikin lippulaivamalli

Perfera on Daikinin uusin vastaus lämpöpumppumarkkinan kasvaviin vaatimuksiin. Siihen on valjastettu tunnetun superpumpun Daikin Ururu Sararan ulkoyksikön tehot, minkä ansiosta se painii täysin omassa sarjassaan. Sisäyksikkö on laitettu kokonaan uuteen uskoon toimintojen ja teknologiansa ansiosta.

Huomionarvoisena eroavaisuutena Perferassa on muihin verrattuna sisäyksiköiden koko, jossa isommassa teholuokassa on myös isompikokoinen sisäyksikkö. Mittakuvat löydät teholuokkien alta yläpalkista.

Daikin Perfera lyhyesti

 • Uudessa H-sarjassa wifi mukana
 • Erittäin suorituskykyinen, erityisesti 40 teholuokan huimat pakkastehot
 • Hiljainen puhallustila (19dbA lämmityksellä, 20dbA jäähdytyksellä)
 • Sulatusvastukseton ulkoyksikkö (roikkuva lämmönvaihdin)
 • Takkatoiminnallisuus
 • R32 kylmä-aine ja Swing kompressori
 • Sisäyksikön puhaltimen pitkäikäinen kehämagneetti-moottori
 • Läsnäolosensori
 • Hajunpoistosuodatin (Flash Streamer)
 • Viikkoajastin
 • Liukuva lämpötilansäätö 10-30C välillä
 • Vaaka- ja pystysuuntainen ilmavirran ohjaus kaukosäätimestä
 • Valmistus euroopassa ja maahantuoja Daikin itse (ei kolmas osapuoli)
 • Tehokohtaiset ominaisuudet, klikkaa yläpalkista

Lataa esite tästä


Daikin Online Controller vakiovarusteena

Daikin Online Controller

Comforassa on nykyisin mukana wifiohjain, jolloin saat mahdollisuuden käyttää laitettasi muualtakin kuin kotoa käsin. Esimerkiksi asettaa jäähdytyksen kotiin päälle, kun olet lähtemässä toimistolta kotiin. Mikäli mökillä on internet yhteys ja wifi, pystyt valvomaan kotisi sisälämpötilaa ja asettamaan lämpöpumpun asetuksia aivan kuin olisit itse paikalla.

Etäohjaimessa on mahdollisuus myös energiakulutuksen tarkkailuun.

Hyvä takkatoiminto

Takkatoiminto

Daikin toi Toshiba Premiumin innostamana markkinoille oman hyödyllisen takkatoimintonsa. Aidolla takkatoiminnolla tarkoitetaan sisäyksikön omatoimista puhaltimena toimimista tilanteessa, jossa takan käyttö muutoin sammuttaa yksikön. Sisäyksikkö jatkaa siis puhallusta itsestään, kun takka tuottaa lämmön taloon.

Perferassa sisäyksikkö tunnistaa huoneilman kohoavan lämmön ja korottaa puhallusnopeutta automaattisesti sitä mukaa, mitä enemmän lämpöä on huoneilmassa. Puhallus hiljenee vastaavasti itsestään, kun takan lämpö hiipuu ja näin vältetää häiritsevää vedontuntua.

Huom. Edellisen sukupolven takkatoiminnolla tarkoitettiin puhallintilaa, joka pitää aina erikseen käydä laittamassa päälle ja pois jokaisen takkalämmityksen yhteydessä. Epäaito takkatoiminto on siis vain huonetta jäähdyttävä, eikä lämpöä ylläpitävä toiminto!

Tällä hetkellä takanlämmittäjän vaihtoehto löytyy vain Daikinilta ja Toshibalta.

Liikkeentunnistin sisäyksikössä

Perfera älykäs silmä

Sisäyksikkö voidaan asettaa tilaan, jossa se automaattisesti laskee huonelämpötilaa 2C verran, jos lähistöllä ei liiku ihmisiä 20 minuutin aikana.

Toiminto on varsin käyttökelpoinen sellaisissa tiloissa, missä oleillaan vain satunnaisesti (työtilat, autotallit, varastot ymv.). Toimistoja varten tunnistinta voidaan hyödyntää päinvastaisesti energiansäästötarkoituksissa, jossa huonetta ei jäähdytetä aktiivisesti, kun sielä ei oleskella.

Viikkoajastin

Daikin Perferaan voidaan ajastaa 1-4 toimintoa jokaiselle seitsemälle viikonpäivälle. Ajastimen kautta muutettavat toiminnot ovat:

 • Päälle/pois
 • Lämpötilatavoite
 • Kellonaika

Ajastin on helppokäyttöinen ja se on hyödyllinen esimerkiksi yöaikaiseen lämpötilan pudotukseen (joka usein hiljentää käyntiääntä samalla), tai toimiston energiansäästöön jäähdytyskäytön kohdistamisessa työaikoihin.

Kelluva ulkoyksikön lämmönvaihdin

Valmistajan tehtaat ja suunnittelu sijaitsevat molemmat Euroopassa, joten optimointitahti on muita nopeampi ja suunnittelijat eivät ole vieraita päämarkkina-alueen tarpeille.

Perfera pohjapelti

Jokaiseen laitesukupolveen kiinnitetään huomiota ja isotkaan parannukset eivät ole poissuljettuja. Pohjoisen markkina-alueen Daikin Perfera-mallissa on erityisvarusteltu ulkoyksikkö.

Pohjapellistä on poistettu jäätymisaltis osa kokonaan (kuvassa vihreällä rajattu alue). Samalla poistui tarve lämmitysvastukselle, kun muissa lämpöpumpuissa pakkasella vettä ohjataan pitkin kylmää peltiä, johon se jäätyisi kiinni ilman lämpövastusta.

Muutoksen lisähyöty on noin 100€ sähkönsäästö vuosittain, kun verrataan sitä tyypilliseen 75W pohjapellin sulatusvastukseen joka on päällä jatkuvasti tyypilliseen tapaansa.

Tiesithän sen, että hyötysuhteita mitattaessa vastuksen tehoa ei lasketa sähkönkulutukseen mukaan (joka heikentäisi ilmoitettuja hyötysuhteita), joten ilmeisesti tästä syystä muut valmistajat eivät ole vastaavaa muutosta tehneet..

Kaikki toiminnot ylläpitolämmityksessä

Perferan käyttö ylläpitolämmitystarkoituksiin (alle 19C sisälämpötilat) esimerkiksi autotallissa tai mökissä on mahdollista. Wifiohjaimen avulla myös etähallinnan kautta toiminto on käytettävissä.

Tässä mallissa ei ole toiminnallisia rajoituksia, vaikka sisälämpötila asetettaisiin +10C, esimerkiksi puhallusnopeus on vapaasti valittavissa. Viikkoajastinta voidaan myöskin käyttää alhaisille lämpötiloille, joten työtilan lämpötilaa voidaan nostaa kylmästä lämpimään päiväaikaan automaattisesti.


Swing kompressori

Swing teknologia

Daikin Perferassa on kompressoritekniikka, jossa tavallinen rotaatiokompressorin luistilevy on korvattu heilurin tyyppisellä männällä.

Tämä ratkaisu pidentää käyttöikää ja yksinkertaistaa toteutusta, koska siinä ei ole vastapainejousta. Se myös vähentää painehäviötä, joka pääsee kulkeutumaan luistin "ali" takaisin matalapainepuolelle (punaisesta kammiosta siniseen) perinteisessä rotaatiossa. Muut varmasti ottaisivat sen mielellään käyttöön, jos Daikin ei olisi sitä patentoinut.

Lisäetuna on madaltunut kompressorin äänitaso, jota liukupintaa vasten kovalla nopeudella hankaava luisti voi joskus aiheuttaa etenkin laitteen vanhetessa.

Uuden sukupolven puhallinmoottorit

Ulkokehämoottori

Perferan puhaltimessa on uudenlainen kehämagneettimoottori, missä on laadukkaampi laakerointi ja lyhyempi pakkauskoko kuin standardimoottoreissa.

Uudessa ratkaisuussa on laitettu kestomagneetti ympyränmuotoiseen kehään suoraan puhaltimeen kiinni. Standardimoottorissa magneetti on pitkän metalliakselin ympärillä, joka vaatii lisää tilaa ja akseliin muodostuu käämien vaikutuksesta sähkövaraus, joka syövyttää kuulalakerien pintaa lyhentäen niiden potentiaalista elinkaarta.

Daikinin kehittämässä ratkaisussa tätä akselia ei ole lainkaan, vaan se on saatu pois moottorin vaikutusalueelta.

Samalla puhallinmoottorin halkaisijaa on voitu kasvattaa isommaksi, joten käämitys on voitu tehdä paljon kapeammaksi kuten kuvassa näkyy. Moottorin pituus onkin vähentynyt 10cm verran ja sisäyksikkö on vastaavasti kaventunut.

Daikin Flash Streamer

Flash Streamer ilmanpuhdistin

Perfera kykenee hajoittamaan viruksia, siitepölyä, kasvustoa ja eloperäisiä allergeeneja huoneilmasta sähkösuodattimen avulla. Suodatin muodostaa elektronisuihkun, joka varaa happi- ja typpimolekyylejä, mitkä kulkeutuvat muun ilmavirran mukaan varautuneena. Kohdatessaan esim. siitepölyn, varautunut molekyyli tuhoaa siitepölyn kuorirakennetta.

Ratkaisu ei ole uniikki pelkästään Daikinille (eräänlainen plasmasuodatin), mutta se on yksi hyvä syy valintaan esim. Comforaan verrattuna.


R32 Daikin

Edelläkävijä R32 teknologiassa

Daikin on ollut edelläkävijänä R-32 käyttöönotossa, jonka se valjasti 2012 silloiseen Ururu Sarara mallistoonsa 6 vuotta sitten. Muut valmistajat uudistivat tuotantonsa vasta vuonna 2018, ympäristömääräysten siihen pakottamana.

Kyseessä on fluorattu hiilivety (HFC), joka päästökerroin on nelinkertaisesti edellisen sukupolven kylmäainetta (r410a) parempi ympäristölle.

R32 kylmäaine erottaa myöskin kätevästi heikkotasoisen vanhan tekniikan uudesta. Se on hyvä ensimmäinen silmäys siihen, onko tuote enää nykyaikainen vai vanhaa sukupolvea.

Voimaantulleet EU kylmä-ainekiintiöt korottavat automaattisesti edellisen sukupolven kylmäaineen hintaa, joka tekee laitevanhuksista varsin kalliita huoltaa.

Daikin tehdas

Valmistus euroopassa

Vaikka Daikin on Japanilainen merkki, se hyödyntää toiminnassaan paikallista osaamista.

Daikin valmistaa muista poiketen pohjoiseen suunnatut lämpöpumput euroopassa. Huippumoderni tehdas sijaitsee Tšekeissä, mistä Comfora ja Perferan nordic ulkoyksiköt tulevat suomeen.

Saat innovatiivista teknologiaa ja tuet EU sisämarkkinoiden teollisuutta.

Perferan osien irroitus
Perferan osien irroitus
toista
p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader