logo

Daikin Perfera Nepura

Daikin Perfera Nepura superkone

Uudistunut Nepura perhe vuodelle 2024 kattaa myös Perfera lippulaivamalliston ja lisäksi siihen saa nyt myös lattiamallin sisäyksikön.

Perferassa yhdistyy markkinoiden suvereenein pakkasteho mittausten perusteella ja parhaat toiminnot. 30-mallin sisäyksikkö on hyvän suunnittelun ansiosta asennustilavaatimuksiltaan erittäin pieni, mikä auttaa optimaalisen asennuspaikan löytämisessä.

Ostamalla Daikin tuotteen tuet Eurooppalaista teollisuutta.

Daikin Perfera Nepura on paras ratkaisu erityisesti:

 • Omakotitaloon
 • Tehoa tarvitseviin varastoihin
 • Liiketilat (DCS etävalvonta)

Perfera sopii tietenkin myös kaikkiin niihin kohteisiin, joihin edullisempi Comfora sopii.

Daikin Perfera N sisäyksikön edut

 • Asennustilavaatimus vain 31.5cm!
 • Heat boost pikalämmitys
 • Lämmitystehon kompensointi ulkolämpötilan mukaan
 • Läsnäolosensori
 • Kolminkertainen ilmansuodatus eli karkea + lisäsuodatin + Flash Streamer
 • Takkatoiminnallisuus
 • DCS etädiagnostiikka
 • Onecta etähallinta
 • Valmistus euroopassa
 • Liukuva lämpötilansäätö 10-30C välillä
 • Puhalluksen suuntaus kaukosäätöisenä vaaka- ja pystyasennossa
 • Viikkoajastin

Nepura-tuoteperheen ulkoyksikön edut

 • Sulatusvesi tulee hallitusti nyt vain yhdestä kohdasta
 • 4.5kw lämmitysteho -22C pakkasella (40-teholuokka)
 • Valmius viemäriliitokseen
 • Viemäröinnin saattolämmityksen energiatehokas ohjaus
 • Älykkäästi ohjautuva jäänesto
 • Uudistettu kompressori jousivaimentimilla
 • Daikin patentoima swing-kompressori

Esitteet ja ohjeet:

Mikä Perfera teholuokka on sopivin minulle?

Esitteissä olevat neliömitoitukset eivät ole keskenään vertailukelpoisia, joten muodostamme lukemat laskemalla ne samalla tavalla kaikille laitteille vertailun parantamiseksi.

Me emme ole sitoutuneet mihinkään yksittäiseen merkkiin, haluamme että asiakkaamme saa oikean laitteen merkistä riippumatta.

Vieressä olevasta palkistosta näet vertailukelpoiset neliömitoitukset. Selitteiden tarkennokset löytyvät kunkin teholuokan vertailuosiosta, kun valitset sen yläpalkin linkistä.


Daikin Perfera Nepura mallin sisäyksikkö

Perferan kolme sisäyksikköä ovat fyysisesti hyvin erilaiset. Lähes kaikissa muissa merkeissä samaa sisäyksikköä kierrätetään, mutta Daikin Perferassa on suunniteltu sisäyksiköt tarkoin vastaamaan kutakin tarvetta.

Tarvitsetko siron ja näppärän 30-mallin, markkinoiden tehokkaimman ja ilmaa parhaiten levittävän 40-mallin jykevällä sisäyksiköllä, tai miellyttävästi lattiaa pitkin lämpöä puhaltavan lattiamallin. Voit tutustua sisäyksikön piirteisiin yläpalkista olevasta linkistä.

Automaattinen kompensointi ulkolämpötilan mukaan

Daikin Perfera lämpötilakompensaatio

Perferaan on lisätty ulkolämpötilan mukaan tehoa kompensoiva asetus. Asetus nostaa sisäyksikön lämpötilaa pakkasen kiristyessä, joka vähentää tarvetta tehdä muutoksia itse ulkolämpötilan vaihtuessa.

Toiminnallisuus siis kompensoi sitä, että sisäyksikkö on pistelämmitin ja lisääntyvä tehontarve kaukana sisäyksiköstä vaatii lämpötila-asetuksen nostamista yksikön luona.

Toiminto myöskin lisää lämmön leviämistä jos pidät puhaltimen automaattiasennolla, sillä pyynnin nosto nostaa myös puhallusta. Ulkolämpötilan laskiessa puhallustaso siis nousee automaattisesti.

Daikin Online Controller

Daikin Onecta toteuttaa Perferan etähallintaa

Perferan omistajilla on mahdollisuus käyttää laitetta ja tarkkailla sen toimintaa muualtakin kuin kotoa käsin. Esimerkiksi asettaa jäähdytyksen kotiin päälle, kun olet lähtemässä toimistolta kotiin, tai katsoa lämmityslaitteen energiankulutusta viikkoseurannassa lomamatkaltasi.

Perferassa on myös suosittu tarveohjaustoiminto edistyneille käyttäjille. Pystyt tarveohjauksella asettamaan ulkoyksikölle kapasiteettirajoituksen, jolla voit tasata kuormituksen tarpeettomia vaihteluita ja saavuttaa vieläkin paremmat hyötysuhteet.

Etäkäyttö tekee myös ajastusten luomisen vaivattomaksi, jolla voit pienentää energiakulutusta tuntikohtaisella säädöllä.

Intellieye on liikkeentunnistin Perferan sisäyksikössä

Perfera älykäs silmä

Daikin Perfera N sisäyksikkö voidaan asettaa tilaan, jossa se automaattisesti laskee hieman uonelämpötilaa verran, jos lähistöllä ei liiku ihmisiä 20 minuutin aikana.

Toiminto on varsin käyttökelpoinen sellaisissa tiloissa, missä oleillaan vain satunnaisesti (työtilat, autotallit, varastot ymv.). Toimistoja varten tunnistinta voidaan hyödyntää päinvastaisesti energiansäästötarkoituksissa, jossa huonetta ei jäähdytetä aktiivisesti, kun sielä ei oleskella.

Tunnistinta voidaan myös hyödyntää ilmavirran ohjaukseen, jossa siiveke kääntää puhallusta joko kohti ihmistä tai ihmisestä poispäin.

Daikin Perferan takkatoiminto

Takkatoiminto

Aidolla takkatoiminnolla tarkoitetaan sisäyksikön omatoimista puhaltimena toimimista tilanteessa, jossa takan käyttö muutoin sammuttaa yksikön. Sisäyksikkö jatkaa siis puhallusta itsestään, kun takka tuottaa lämmön taloon.

Perferassa sisäyksikkö tunnistaa huoneilman kohoavan lämmön ja korottaa puhallusnopeutta automaattisesti sitä mukaa, mitä enemmän lämpöä on huoneilmassa. Puhallus hiljenee vastaavasti itsestään, kun takan lämpö hiipuu ja näin vältetää häiritsevää vedontuntua.

Daikin Perfera Flash Streamer

Flash Streamer ilmanpuhdistintoiminto

Karkeasuodattimien ja titaani-apatiitti apusuodattimien lisäksi Perferassa on myös sähköinen plasmasuodatin.

Flash Streamer kykenee hajoittamaan viruksia, siitepölyä, kasvustoa ja eloperäisiä allergeeneja huoneilmasta sähkösuodattimen avulla. Suodatin muodostaa elektronisuihkun, joka varaa happi- ja typpimolekyylejä, mitkä kulkeutuvat muun ilmavirran mukaan varautuneena. Kohdatessaan esim. siitepölyn, varautunut molekyyli tuhoaa siitepölyn kuorirakennetta.

Myös Daikin Perferassa uuden sukupolven puhallinmoottorit

Ulkokehämoottori

Uudenaikaisessa Daikin Perfera sisäyksikön puhaltimessa on kehämagneettimoottori. Ratkaisu on pysynyt samana H-mallisarjasta ja todettu hyväksi. Puhaltimen päädyssä ympyränmallinen kestomagneetti kiertää moottorin kehää kuin maglev tyyppinen juna.

Standardimoottori vaatii akselin ja 2 laakeria. Se on ensinnäkin tilatehottomampi ja akseliin muodostuu sähkövaraus joka syövyttää herkästi kuulalakerien pintaa lyhentäen niiden potentiaalista elinkaarta. Akseli muodostaa myös vipuvarren kuormittaen laakereita.

Daikin patentoimassa ratkaisussa on noin 20kpl liikkuvia osia vähemmän, koska siinä ei ole ainuttakaan kuulalaakeria!

Daikin Cloud Service (DCS)

Olemme osa Daikin Service Partner-ketjua, joten asiakkaamme voivat halutessaan liittää laitteensa Daikinin etäpalveluun joka varastoi laitteen tuottamaa dataa myöhempää analyysiä varten 2 kuukauden jaksoissa.

Lisätietoja DCS palvelusta löytyy Nepura-sivustoltamme >tästä<


Daikin Perfera N ulkoyksikkö

Nepura-tuoteperheen kaikki sisäyksikkömallit käyttävät samaa fyysistä ulkoyksikköä, josta tehoa puristetaan ulos riippuen sisäyksikön kyvystä vastaanottaa sitä. Tämä on mahdollistanut massatuotannon ja sitä kautta saat samalla hinnalla enemmän ominaisuuksia kuin muuten voisit saada.

Swing kompressori

Swing teknologia

Daikin Perferassa on kompressoritekniikka, jossa tavallinen rotaatiokompressorin luistilevy on korvattu heilurin tyyppisellä männällä.

Tämä toteutus pidentää käyttöikää ja vähentää vikaantuvia osia, koska siinä ei ole vastapainejousta. Se myös vähentää painehäviötä, joka pääsee kulkeutumaan luistin "ali" takaisin matalapainepuolelle (punaisesta kammiosta siniseen) perinteisessä rotaatiossa. Daikin on ensimmäisenä sen kehittänyt ja patentoinut.

Lisäetuna on madaltunut kompressorin äänitaso, jota liukupintaa vasten kovalla nopeudella hankaava luisti voi joskus aiheuttaa etenkin laitteen vanhetessa.

Daikin Perfera kompressorin parannukset

Ulkoyksikössä on edelleen tehoiltaan poikkeuksellisen suuri 1300W kompressori, mutta sitä on jatkokehitetty entistä hiljaisemmaksi kaikilla kierrosalueilla.

Daikin Nepura tuoteperheessä tullaan nauttimaan paremman sisäilman lisäksi erittäin hiljaisesta ulkoyksiköstä, jossa kompressorin värinöitä poistetaan uudella menetelmällä heti laitteen sisällä.

Kompressorissa on pelkkien kumivaimentimien lisäksi kierrejouset, jotka eivät ole alttiita kylmän ulkolämpötilan tuomille muutoksille vaimennuksessa, kuten kumimassan kanssa tuppaa käymään.

Tämä parantaa laitteen asennusmahdollisuuksia seinätelineelle, joka on normaalisti poissuljettu tehokkaiden koneiden kanssa.

Sulaveden ohjain sisäänrakennettuna

Moneen ilmalämpöpumppuun ostetaan erillisvarusteena sulaveden ohjain, joka keskittää talviaikaan valuvan sudatusveden ulkoyksiköstä yhteen pisteeseen.

Tämä on nyt sisäänrakennettuna Daikin Perfera N mallin ulkoyksikössä, joka on ainutlaatuinen ominaisuus.

Jäänesto on toteutettu innovatiivisella elementillä, mitä ohjataan älykkäästi päälle vain sillä hetkellä kun laite sulattaa.

Viemäröintiliitos optiona

Halutessasi voit viemäröidä veden joko tavallisella viemäriliitoksella tai Daikin liittimellä. Perferan omassa liittimessä on se etu, että siinä on sulanapitokaapelille sivuyhde valmiina. Se myöskin kiinnittyy tukevasti ohjaimeen.

Viemäröinnin toteutustapa on tärkeää, joten olethan yhteydessä meihin jos haluat sellaisen toteuttaa asiakkaanamme.

Daikin Perfera valmistus euroopassa

Daikin tehdas

Vaikka Daikin on Japanilainen merkki, se hyödyntää toiminnassaan paikallista osaamista.

Perferan yksiköt valmistetaan euroopassa, sekä Daikin maahantuo laitteet itse Suomeen. Saat siis aidon tehdastakuun, etkä pelkkää maahantuojan omaa takuuta.

p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader