Toshiba Estia vesi-ilmalämpöpumppu, tee itse ja säästä

Vesi-ilmalämpöpumppu Toshiba DHW

Tätä tuotetta ei ole enää saatavana!


Vain käyttövettä tuottava vesi-ilmalämpöpumppu

Toshiba on kehittänyt markkinoille täysin uudenlaisen tuotteen, joka sopii erityisen hyvin itseasennettavaksi saneerattavaan omakotitaloon. Siinä ei enää tarvita ulkoyksikköä lainkaan, vaan se on integroitu valmiiksi sisäyksikköön. Ulos viedään ainoastaan yksi ilmanvaihtokanava, eikä välttämättä edes sitäkään!

Kyseessä ei ole kuitenkaan nk. poistoilmalämpöpumppu, koska se ei tarvitse talosta ilmanvaihtojärjestelmää, eikä vesikiertoista lämmönjakoakaan.

Kuumaa vettä vuoden ympäri, ilman vastuksia

Tämä ratkaisu tuottaa käytännössä kuumaa vettä kaikissa olosuhteissa ilman vastuksia, sillä se hyödyntää sisätilojen poistoilmaa (imu huoneesta, poisto ulos), eli käy aina mainiolla hyötysuhteella. Jos otat tähän kylkeen vielä 1-2 kunnon ilmalämpöpumppua asuintiloihin, ratkaiset energia-ongelmat myös suorasähköisissä lämmitysmuodoissa lämmityksenkin osalta.

Koneessa on myöskin parhaiten kuumalle käyttövedelle soveltuva R134a kylmä-aine tehtaalla rakennettuna, joka on aiemmin löytynyt ainoastaan erittäin kalliista laitepaketeista.

Energiatehokkuus vailla vertaa

Koska kaikki lämpöä tuottavat osat on nyt sisätiloissa, kaikki energia saadaan hyötykäyttöön. Tämän ansiosta hyötysuhde on huoneilmaa käytettäessä 3,9 ympäri vuoden (mikäli huoneilma pysyy yli +15C). Hyötysuhde saavutetaan, kun tehdään enintään 52C lämpöistä vettä varaajaan. Lämpöpumppu voi tehdä vettä jopa 60C asti ilman vastusta.

Perusedellytykset asennettavuudelle

 • Asuintiloista eristetty tekninen tila, missä nykyinen käyttöveden varaaja
 • Ulkoseinäinen, jotta ilmanvaihtokanavaa ei tarvitse kuljettaa huoneiden läpi
 • Lattiakaivo
 • Jos talossa on LTO-ilmanvaihto, on huomioitava että käydessään tämä järjestelmä toimii poistopuhaltimena samanaikaisesti
 • Pystyt/haluat asentaa itse pätkän ilmanvaihtokanavaa ja läpivienti ulos onnistuu
 • Huonekorkeus asennustilassa noin 2m

Helppokäyttöinen ohjainpaneli vakiona

DHW käyttöpaneli

Varaajassa on moderni käyttöliittymä, mistä näet ja hallitset käyttöveden tarvetta asunnossasi. Voit myös lisätä energiasäästöjä ja mukavuutta seuraavilla toiminnoilla:

 • Eco, kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa
 • Boost, lisätehoa esim. vieraita varten
 • Silent, hiljainen toimitila
 • Holiday, viilentää varaajan loman ajaksi

Lukuisia kytkentätapoja

Vesi-ilmalämpöpumppu Toshiba DHW kytkentätavat

1.Ilman minkäänlaisia kanavistoja

Vesi-ilmalämpöpumppu voidaan asentaa vapaasti seisovaksi tiloihin, joiden ilmatilavuus on riittävän suuri. Pinta-alasuositus on yli 60m2 eli isohkot autotallit, varastot ymv.

Tila mihin laite asennetaan, viilenee kuuman veden käyttötarpeen mukaan jonkin verran, etenkin talvella sielä on oltava siten lämmönlähteenä esimerkiksi ilmalämpöpumppu.

2. Pelkkä poistokanava, suositus

Kylmentynyttä huoneilmaa puhalletaan laitteen lämmittämisen aikana ulos rakennuksesta. Korvausilma tulee vapaakiertoisesti muualta rakennuksesta. Sopii erittäin hyvin esim. kellariasennukseen, kun ilma pääsee kulkemaan tilaan esteettä. Silloin pärjätään vain yhdellä 160mm kokoisella läpiviennillä ulos.

Jos talossa ei ole nykyisellään LTO-konetta, saadaan ilmanvaihtoa parannettua tällä tavoin kätevästi, sekä poistuva huoneilma tulee 100% hyötykäyttöön.

3. Molemmat kanavat ulkoilmaan

On mahdollista ottaa myös raitis ilma ulkotiloista, jolloin vesi-ilmalämpöpumppu ei muuta talon ilmanvaihtoa millään tavoin. On kuitenkin huomioitava, että toimintakyky ilman vastuksia ulottuu korkeintaan -7C ulkoilman lämpötilaan.

4. Sisäilman kanavointi muualta huoneistosta

Jos nykyinen tila on eristetty ilmanvaihdoltaan muista huoneista, on mahdollista tuoda putkistoa muualta käsin, muutoin kyseessä on sama vaihtoehto kuin nr. 2

DHW tilavaatimus

Huoltovapaa oikein asennettuna

Toshiba on varmistanut laitteen huollettavuuden, sillä sen kaikki tekniset osat on helposti luoksepäästävissä koneen yläosassa. Tietyt minimivaatimukset pitää kuitenkin täyttää tilavarauksen suhteen, eli pelkkä modulikokoinen tila ei tule riittämään ("jääkaappi").

Tämän varaajan kanssa ei törmätä samaan ongelmaan, mikä aiheuttaa tyypillisissä poistoilmalämpöpumpuissa harmaita hiuksia iän myötä: luoksepääsemättömät komponentit.


Lämpötilamestarien toimitus

Toimitukseemme sisältyy tiettyjä tärkeitä asennustöitä joita et voisi/saisi todennäköisesti itse tehdä, joten osasta hinnasta pystyt hakemaan kotitalousvähennystä.

Emme toimita pelkkää tarviketta missään olosuhteissa, vaan haluamme asiakastyytyväisyyden ja maahantuojan takuuehtojen varmistamiseksi toteuttaa vaikeimmat osa-alueet puolestasi.

Avaimet-käteen poislukien ilmanvaihtokanavan asennus

Erittely:

 • Sähköinen ennakkokartoitus
 • Ammattilaisen tekemä suunnittelukäynti
 • Tavaran toimitus kohteeseen asennuspäivänä (Maahantuoja suomen suurin alalla, Combicool Oy)
 • Vanhan varaajan irroitus paikaltaan, jos uusi täytyy asentaa sen tilalle
 • LVI-työt ilmavesilämpöpumpulle (huom. tapauskohtaiset rajoitukset, oletus vanha varaaja lähellä)
 • Myös tärkeät putkitarvikkeet sisältyvät
  • Vesisulut varaajan lähtöihin
  • Paineenalennusventtiili laitteiston suojaamiseksi ylipaineelta
  • Ylipainesuoja
 • Sähköasennustyöt sis. johdon (vanhan varaajan syöttö siirretään uuteen)
 • Lisätyöt mahdollista pyydettäessä, meillä on luvat ja ammattitaito kaikkeen
DHW toimitussisältö

Tekniset tiedot

Sisä: HWS-G1901CNMR-E

Ulko: -

Maksimiteho 1.6kw

COP 3,9

Energialuokka A+

Maksimiteho -kw

EER -

Energialuokka -

Sisä: HWS-G2601CNMR-E

Ulko: -

Maksimiteho 1.6kw

COP 3,9

Energialuokka A+

Maksimiteho -kw

EER -

Energialuokka -

p. 044-3577 375
info@lampotilamestarit.fi
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Copyright Lämpötilamestarit Oy
Lataa Acrobat Reader